Tüysüz; "Kendi üretimimizi sağlamalıyız"

TAKİP ET

Ekonomik yaptırımlar konusunda gazetemize bir açıklama yapan BARO Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, Türkiye'nin ekonomik yaptırımları üretim ve eğitime destek ile aşabileceğini söyledi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Şanlıurfa BARO Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, ekonomik krizin yapay bir kriz olduğuna inandığını söyledi.

Başkan Tüysüz, krizin bir süre sonra sona ereceğine inandığını, fakat ilerleyen dönemlerde bu ve benzeri durumların yaşanmaması için Türkiye’nin kendi üretimlerini yapması ve eğitime önem vermesi gerektiğini belirtti.

BARO Başkanı Tüysüz, konu hakkında şu şekilde konuştu; “Ülkemizin şu anda içine sürüklenmek istenen ekonomik krizin yapay bir krize dönüştürme çabası olduğunu kanaatindeyim. El birliği ile bu oyunu bozabileceğimizi düşünüyorum. Ancak, bunun yüzeysel tepkilerle, dolar yakmaya, İphone’yi balyozla parçalamayla olacağını düşünmüyorum.

Ya da belli malları boykot etmekle de bu oyunun bozulacağına inanmıyorum. Bu tür kriz ortamlarını fırsata dönüştürmek gerektiğini düşünüyorum. Yani, ithal ettiğimiz her ürünün çok daha kalitelisini üretebilmenin yollarını bulursak boykot etmeye gerek kalmadan kendi ürünlerimizi üretip bu ürünlere talebi ve rağbeti sağlamış oluruz.

Bunun içinde eğitime, bilime, araştırmaya ve en önemlisi hukuka yapacağımız yatırımlar kısacası insana vereceğimiz değerle bunu sağlayabiliriz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.