Uçak seferleri yine sevindirmedi

TAKİP ET

Şanlıurfa'da sürekli üzücü gelişmelerin yaşandığı uçak seferlerinin durumu yine memnun etmedi. Israrla yapılan talepler sonucu uçak seferleri artırılsa da yolcu sayısı istenilen seviyede olmadı.

Önemli turizm kentlerinden biri olan Şanlıurfa'da uçak seferlerinin durumu sürekli eleştirilere konu oluyor, zaman zaman da bazı firmalar uçuş seferlerini iptal ediyordu. 2019 yılının Göbeklitepe Yılı ilan edilmesi ile 2 milyondan fazla turisti ağırlamayı hedefleyen Şanlıurfa'da yine uçak seferlerinde oluşan sıkıntı, tepkilere neden oldu.

Uçak seferlerinin bir yandan iptal edilmesi öte yandan uçak firmalarının Şanlıurfa'nın taleplerine olumlu cevap vermemesi üzerine seçim sürecinde siyasileri bu konuda bir araya getirdi. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in de ısrarlı girişimleri sonucu bazı uçak firmaları talepleri kabul etti.



Yolcu doluluk oranı istenilen seviyede olmuyor

Talepleri kabul eden uçak firmaları Şanlıurfa'ya bazı ek sefer koysa da bu kez yolcu sayısı istenilen seviyede gerçekleşmedi. Turizm sezonu olmasına rağmen Şanlıurfa'yı ziyaret edenlerin sayısının az olması memnun etmedi.

Seferler yine iptal edilebilir

Şanlıurfa'da daha önce uçak seferlerinin iptal edilmesinin gerekçesi yeterli yolcu sayısının olmaması olarak belirtiliyordu. Ancak ısrarlar sonucu Şanlıurfa'ya ek uçak seferleri konulsa da uçak seferlerinde doluluk oranı yüzde 50 civarında oluyor. Bu durum ise Şanlıurfa'ya konulan ek uçak seferlerinin tekrar iptal edilir mi sorusunu gündeme getiriyor.

Yolcu sayısı neden halen az?

Şanlıurfa'nın uçuş seferlerinde yoğunluk olmamasının nedeni Şanlıurfa'yı ziyaret edenlerin sayısının az olmasından kaynaklanırken, turizm sezonu olmasına rağmen ziyaretçilerin neden kente gelmediği ise merak ediliyor. Şanlıurfa'ya gelen ziyaretçi sayısının az olması Şanlıurfa'nın yeterince tanıtılmaması düşüncesini gündeme getirmesinin yanı sıra turistlerin konaklama için Gaziantep'i seçtiği ve Şanlıurfa'ya ise karayolu ile ulaşım sağladığı düşüncesi hakim oluyor.  

 

Şanlıurfa haberler son dakika uçak seferleri