Ukraynalılar, turizm için Urfa'yı önerecek

TAKİP ET

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Şanlıurfa'nın yurtdışında da tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmak ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin arttırılması için çalışmalarına Ukrayna Acenteleri ile devam ediyor.

Turizm A.Ş. işbirliğinde yürütülen ‘Şanlıurfa ve Güneydoğu'nun tüm yönleri ile tanıtımı projesi’ kapsamında, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır ve Gaziantep’in tanıtılması amacıyla Ukrayna’dan davet edilen yaklaşık 10 kişilik seyahat acentası ve turizm medyası temsilcilerinden oluşan heyet ağırlandı.

Heyet, bölgenin tarihi, turistik ve cazibe merkezlerini gezdi. Yapılan çalışmanın özellikle bölge turizmine önemli katkılar yapması bekleniyor.







2019 yılı içerisinde 3. defa Şanlıurfa’yı ziyarete gelen Ukrayna Acenteleri, bölgedeki tarihi mekanları, çarşıları ve turizm alanlarını gezerek daha detaylı bilgi toplayarak 2020 yılından itibaren bölgeye Ukrayna pazarını açmayı planlıyor. 2020 Nisan ayında kapılarını açacak 11 tarihi evden oluşan ve Hotels’e ait restorasyonu devam eden kültür adası otel çalışmasını yerinde incelediler. 2020 Nisan ayından itibaren her hafta 40 kişilik grup rezervasyonu yapacaklarını belirttiler.

 

ukraynalılar turizm için urfayı önerecek Şanlıurfa turizmi geliştirme a.Ş Şanlıurfa’nın yurtdışında da tanınırlığını ve bilinirliğini