Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Urfalılara müjdeyi verdi!

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Bakan Uraloğlu, Urfa Ray projesinin onaylandığını ve 2028 süreci içerisinde hayata geçirmeyi planladıklarını ve Gaziantep-Şanlıurfa hızlı tren hattının etüt çalışmalarının tamamladıklarını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, bugün Şanlıurfa’ya geldi. Bakan Uraloğlu’na Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Büyükşehir belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri Bekir Bozdağ, Mehmet Ali Cevheri ve Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu eşlik etti.

Bakan Uraloğlu, Şanlıurfa’da yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgiler paylaştı. Şanlıurfa ulaşımda yaşadığı sorunlara çözüm olacak iki projenin müjdesini verdi.

URFA RAY PROJESİ ONAYLANDI

Bakan Uraloğlu, Urfa Ray ve hızlı tren projeleri hakkında, "Şanlıurfa'yı hızlı trenle tanıştıracak Gaziantep-Şanlıurfa ve Şanlıurfa-Mardin hızlı tren hatları projelerini de hayata geçireceğiz. Gaziantep-Şanlıurfa hattının etüt projelerini tamamladık. Yatırım programına alır almaz ihale çalışmalarına da başlayacağız. Şanlıurfa-Mardin hattının proje çalışmalarını da bu yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Tabi önemli bir ulaşım projesi olan Urfa raydan da bahsetmeden geçemeyeceğim. Burada Urfa Ray'la ilgili Büyükşehir Belediyemiz gerekli ön proje çalışmalarını yaptı ve Bakanlığımız tarafından da bu proje onaylandı ve şimdi Büyükşehir Belediyemiz burada kesin proje çalışmalarını yürütüyor. Hedefimiz 2025'in başında bu projeyi Büyükşehirimizin bitirmesi, Bakanlığımızın onayına sunması ve bu onaydan sonra da muhtemelen Büyükşehir Belediyesiyle Bakanlığımızın işbirliğinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla bu projeyi de inşallah belediyemizle 2028 süreci içerisinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu Urfa Ray Gaziantep-Şanlıurfa