'Ülkemizin zenginliğini şehrimize taşıyoruz'

TAKİP ET

70 ilden yöresel ürünler Şanlıurfa'da sergilendi. Yöresel ürünlerin Şanlıurfa'da sergilenmesini değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ulusal Gıda Fuarıyla ülkemizin zenginliğini şehrimize taşıyoruz." dedi.

11 Nisan Fuar alanında 70 ilden 110 stant kuruldu, yöresel ürünler sergilendi. Şanlıurfa Ulusal Gıda İl İl Yöresel Ürünler Fuarı açılışında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 70 ilden 110 stantta yöresel  ürünlerin sergilendiği Şanlıurfa'da, ulusal gıda fuarıyla ülkemizin zenginliğini şehrimize taşıyoruz." dedi.

Şanlıurfa'nın bu tür fuarlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğini belirten Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa’nın her ay farklı bir fuara ev sahipliği yapacak. Bu fuarlar, Urfa ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacak. Şanlıurfa halkına ve ülkeme hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Şanlıurfa artık 2 buçuk milyon insanı barındırıyor. Biz istiyoruz ki Urfalılar, çok güzel bir ortamda çok nezih bir ortamda bu fuar hizmetlerinden faydalansın. Bu tür etkinlikler, şehrimizin ekonomik anlamda bir canlılık yaşayacağını bize çok net bir şekilde gösteriyor. İllerin yarıştığı yöresel yemek fuarında biz en iyisi olmak istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da Şanlıurfa'ya büyük önem verdiği ve 2019 yılını Göbeklitepe Yılı olarak ilan etmesi ile birlikte aslında hepimizin omzuna çok büyük bir yük yüklemiş oldu. Bu da demek oluyor ki şehrimizi doğru tanıtacağız, doğru ifade edeceğiz. Gelen misafirlerimizi en iyi şekilde karşılayacağız, Şanlıurfa’nın sanatının, mutfağının, kültürünün, biz her şekilde güzel bir imaj ve gösterme zorunluluğumuz var." şeklinde konuştu.

Yöresel ürünler fuarı 13 Ocak 2019 tarihine kadar devam edecek.