Ülkesinde Avukat'tı, Urfa'da Tespih Ustası Oldu

TAKİP ET

Ülkesinde avukatlık yapan Sami Alfarad, Suriyede çıkan iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya yerleştikten sonra tespih üretimine başladı.

Suriye iç savaşının çıkmasıyla birlikte çok sayıda Suriyeli Türkiye'ye göç ederken, Şanlıurfa en fazla Suriyeli barındıran ikinci kent konumuna geldi. Şanlıurfa'da her sektörde çalışan Suriyeliler, kendilerine ait iş yerleri de açarak üretim yapıyorlar.

Sami Alfarad da ülkesindeki çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa'da yaşamını sürdürenlerden biri. Suriye'de Avukat olan Alfarad, iç karışıklığın çıkmasının ardından eşi ve 4 çocuğuyla birlikte Şanlıurfa'ya yerleşti. Şanlıurfa'da Avukatlık yapamayan Sami Alfarad, geçimini sağlamak için tespih satışına başladı. Daha önce seyyar satıcılık yaparak tespih ticareti yapan Alfarad, kendisine ait bir atölye kurdu, tespih üretimine başladı.

Gazetemize düşüncelerini anlatan Sami Alfarad,Hukuk adamı olduğunu fakat dünya üzerinde şu andaki adalet sisteminin tam anlamıyla görevini yerine getiremediğini söyledi. Sami Alfarad, ülkesinde yaşamış olduğu hukuksuzluk ve iç savaşın kendisini ve ailesini böylesine zorunlu bir yolculuğa çıkarttığını söyledi. Şanlıurfa'da tüm sektörlerin işçi haklarını, kendi istedikleri şekilde yönlendirdiklerini bu nedenle kendi işini yapabileceği bir sektöre yönelmek istediğini söyleyen Alfarad, son zamanlarda artan tespih üretimi konusunda bir atölye açarak her türlü taş’tan tespih yapmaya başladığını ifade etti.

Ekmeğini taştan çıkardığının altını çizen Alfarad, insanların tespihe gereken değeri verdiğini vurgulayarak, “İnsanlar Allah’ın güzel isimlerini zikreden tespihe son zamanlarda gereken değeri daha fazla vermeye başladı. Ben de atölyemde elemanımla birlikte her türlü taşı işleyerek tespih yapıyorum. Özellikle değerli taşlardan yapmış olduğumuz tespihler daha çok ilgi görüyor ve Şanlıurfalı insanlar bizlerden özel olarak değerli taşlardan yapmış olduğumuz tespihleri talep ediyorlar. Biz de bu talepleri yerine getiriyor ve istenilen şekillerde ve tarzlarda taşlardan üretmiş olduğumuz tespihleri yaparak kendilerine sunuyoruz.” dedi.

'Adaletin işlenmesine izin verilmiyor'

Asıl mesleğinin avukatlık olduğunu ve Avukatlıkla ilgili de açıklamalarda bulunan Alfarad, Şanlıurfa'da huzur bulduklarını belirtti. Alfarad, “Müslümanlar kardeştir, Müslüman toplumlarda olan her türlü karışıklık diğer kardeşlerin de dikkatini çekmeli ve ortak hareket edilmeli. Dinimizin gereği budur ve bizlere bunu emreder. Fakat dünya üzerinde kendi asıl mesleğim olan avukatlık kısmına baktığım zaman ne yazık ki adalet sistemi çökmüş ve insanlar hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde hareket ediyorlar. Adaleti sağlayalım diyoruz fakat dünya üzerinde bulunan bazı baronlar buna izin vermiyorlar. Hiçbir hukuk adamı görevini hakkıyla yerine getiremiyor. Bende bunu bildiğim için kendi mesleğimi hakkıyla yapamadım ve ailemin rızık’ı için tabiri yerinde ise ekmeğimi taştan çıkarmaya başladım. Şanlıurfa çok güzel,  insanları çok iyi. Özellikle kültürü birbirine yakın olan Şanlıurfa'da bizler zorluk çekmiyoruz. Çocuklarımın güvende olduklarını bilmek bile beni mutlu ediyor. bundan sonra da yapabileceğim tek şey onların rızıkları için ekmeğimi taştan çıkarmaya devam etmektir.” şeklinde konuştu. 

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati avukat tespih ustası sami alfarad