Ümit Özdağ'dan Şanlıurfa ile ilgili skandal iddia

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, terör örgütü IŞİD'in en etkili olduğu kenttin Şanlıurfa olduğunu ileri sürdü.

Terör örgütü IŞİD’in Güneydoğu’da en güçlü örgütlenmesini Şanlıurfa’da olduğunu iddia eden Ümit Özdağ, hükümettin sığınmacı politikasını sert bir şekilde eleştirdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında hükümetin sığınmacı politikasının yanlış olduğunu söyledi.

"Orta Doğu'nun en kanlı terör örgütü olan IŞİD'in  Türkiye'ye her geçen gün biraz daha yerleştiğini görüyoruz" diyen Özdağ, Türkiye’de 2022’de aralık ayına kadar yakalanan IŞİD'li terörist sayısının bin 179 olduğunu  da kaydetti.

Türkiye’de yakalanmayan IŞİD’li sayısının çok daha fazla olduğunu belirten Özdağ, emniyet ekipleri tarafından IŞİD’e yönelik  operasyonun en fazla yapıldığı ilin Şanlıurfa olduğunu açıkladı.

Özdağ, yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti. " Ankara, Adana, İstanbul, Kayseri, Mersin, Samsun ve Şanlıurfa en fazla IŞİD operasyonunun polis tarafından yapıldığı şehirlerimizdir. Demek ki bu şehirler aynı zamanda, bakın, güneyde Adana, Güneydoğu'da Şanlıurfa, Orta Anadolu'da Kayseri, Karadeniz'de Samsun, yine Mersin Akdeniz'de, İstanbul, Ankara IŞİD'in en güçlü olduğu şehirler ve örgütlenmesinin en etkili olduğu şehirler olarak karşımıza çıkıyor. Emniyet teşkilatının operasyonlarını incelediğimiz zaman, ağustos ayı hariç, o ay 9 operasyon yapılmış. Hep 10’un üzerinde, 16-17-14, Türkiye çapında operasyonlar yapılmış ve böylece örgüt baskı altında tutulmaya çalışılmış bu operasyonlarda IŞİD’in Musul Emiri yakalanmış. İnterpol tarafından 8 kişinin kafasını keserek öldürdüğü için kırmızı bültenle aranan Muhammed D. Yakalanmış. IŞİD'in Musul Bölge Komutanı yakalanmış. IŞİD’in Türkiye’deki 5 sorumlusundan bir tanesi Muhammed H. M. Yakalanmış. “Kara Dul” lakaplı bombacı bir terörist, canlı terörist yakalanmış. Keza yine canlı terörist olarak eğitilen Beşar El Minsen yakalanmış. Canlı bomba olarak eğitilen Süleyman el Hamid yakalanmış. IŞİD lideri, evet IŞİD'in lideri Türkiye'de yakalanmış, Ebu Hasan el Kureyşi. Interpol tarafından kırmızı bültende yakalanan A. N. ve C. V. Yakalanmış. 2 askerimizi yakarak öldüren şerefsizlerden bir tanesi, İ. İ. yine Türkiye'de yakalanmış. IŞİD'in yöneticisi Başar Sabbah Gazzal el Sumai yakalanmış. IŞİD’in iletişim sorumlusu yine Türkiye'de yakalanmış 2022 içinde. Arkadaşlar, bu bir şeyi gösteriyor: IŞİD karargahını Türkiye'ye taşımış. IŞİD artık bir Suriye örgütü, bir Irak örgütü değil. IŞİD, Irak'ta ve Suriye'de kolları olan bir Türkiye örgütüne dönüşmüş".

Özdağ Urfa Yabancı