Umre'den dönen Urfalılar karantinaya alınacak

TAKİP ET

Şanlıurfa Sağlık İl Müdürü Dr. Emre Erkuş, Şanlıurfalı Umrecilerin Ankara ve başka kentlerde gözlem altın da tutulacağını duyurdu.

Medine’den Ankara’ya ve Konya'ya gelen Umre yolcuları, sağlık taramasından geçirilerek karantinaya alınmak üzere öğrenci yurtlarına götürüldüğü açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, Umre’den gelenlerin Konya ve Ankara’daki yurtlarda karantinaya alındığı bildirildi. Ankara'da 3, Konya'da 2 öğrenci yurdunun karantina için hazırlandığı öğrenildi. Karantinaya alan kişi sayısının ise 10 bin 330 olduğu açıklandı.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, umreden dönen vatandaşların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Ankara ve Konya'daki bazı yurtlarda karantinaya alındığını açıkladı.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Umreden dün geceden itibaren dönen tüm yolcular, Ankara ve Konya’daki öğrenci yurtlarında karantina mantığıyla ayrı odalara yerleştirilmektedir. Şüpheli bulunanlar gelir gelmez hastaneye kaldırılıp, testleri yapılmaktadır. Tedbirlerde hep birlikte tavizsiz olalım!" açıklamasında bulundu.



Öte yandan Şanlıurfa Sağlık il Müdürü Dr. Emre Erkuş, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak şunları kaydetti, “Umreden gelenlerin son grubu bakanlığımızın talimatlarıyla Ankara ve bir başka ilde müşahedeye alınacaktır. Bugün Urfa’ya gelecek Umreciler de diğer ilde 14 gün gözlem altına alınacaktır. Urfa’ya olan uçuş kaldırılmıştır.” dedi.

 

Şanlıurfa sağlık İl müdürü dr. emre erkuş Şanlıurfalı umreciler koronavirüs covid19 Şanlıurfa