Üniversite üzerinde büyük oyun iddiaları

TAKİP ET

Harran Üniversitesi'ne ait olan ve son zamanlarda değeri oldukça yüksek hale gelen Eyyübiye ve Yenişehir kampüsleri üzerinde büyük oyun oynandığı iddiaları paylaşıldı.

Harran Üniversitesi'ne ait Eyyübiye Kampüsü ve Yenişehir Kampüsünün kent merkezinde kalması sonucu değerleri oldukça artmış durumda. Özellikle Eyyübiye Kampüsünün uzun zamandan beri gündeme gelmesi ve Yenişehir Kampüsünün seçimlerden hemen önce gündeme gelmesi ile ilgili gündemi sarsacak iddialar ortaya atıldı. Daha önce Rektör tarafından Eyyübiye Kampüsünün bir kısmının TOKİ'ye devretmek istenmesi Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilmemişti. Ancak önemli bir konumda olan Eyyübiye Kampüsü tekrar iddialarla gündeme geldi.



Eyyübiye Kampüsünün üniversitenin elinden çıkarılması için algı oluşturuldu

Harran Üniversitesi'ne ait olan bu araziler ile ilgili ortaya atılan iddialara göre Eyyübiye Kampüsünü üniversiteden almak için uzun zamandan beri çalışmalar yapılıyor. Bu durum 2009 yerel seçimlere kadar gidebiliyor. Bazen üniversite tarafından Eyyübiye Kampüsünün TOKİ'ye verilmesi söylemlerinin gündeme gelmesi, buradaki arazilerin üniversitenin elinden çıkarılması için algı oluşturulduğunun göstergesidir. Bu çalışma üniversite yönetiminin değişmesine kadar gidiyor. 







Yenişehir Kampüsü seçimden önce nasıl gündeme geldi?

Daha önce fazla gündeme gelmeyen Yenişehir Kampüsünün seçimden önce gündeme gelmesi ve Büyükşehir Belediyesinin bu arazi üzerinde proje yapmasının da planın bir parçası olduğu ortaya atılan iddialar arasında. İddialara göre Yenişehir Kampüsünün Büyükşehir'e verilmesi seçimden sonraya bırakılsaydı, yanlış tepkilere neden olurdu. Bu nedenle seçimlerden önce buranın Belediyeye geçeceği algısı oluşturuldu. Ancak Yenişehir Kampüsünün bazı kesimlerin eline geçmesi planının seçim sonuçlarıyla bozulduğu iddia edildi.







Sosyal Medyada paylaşılan bu iddialara göre ise FETÖ'cülerin halen Şanlıurfa'da aktif olduğu belirtildi.

 

Üniversite üzerinde büyük oyun iddiaları harran Üniversitesi e ait eyyübiye kampüsü ve yenişehir kampüsü eyyübiye kampüsünün tokİye verilmesi söylemleri seçimlerden önce buranın belediyeye geçeceği algısı oluşturuldu