Ünlü ressamlar neolitik çağa tanıklık etti

TAKİP ET

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesinde Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri tarafından ünlü ressamlar canlandırılarak 'Yürüyen Portreler' Neolitik çağa tanıklık etti.

Uluslararası Müze Günü kapsamında Türkiye’nin en büyük arkeoloji müze kompleksi olan Şanlıurfa Müzesinde, Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Yürüyen portreler sergisi büyük ilgi gördü.

Öğrenciler, Ünlü Ressamların fotoğraflarındaki görsellere uygun olarak hazırladıkları kıyafetlerle dikkat çekti. Yürüyen portrelerde öğrenciler hazırladıkları kreasyonla müzede tarihe tanıklık etti. Özenle hazırlanan kıyafetler ve resim çerçeveleri ile fotoğrafların aynısını yansıtan öğrenciler, tarihin sıfır noktası Göbeklitepe alanında Yürüyen portlere adıyla farklı bir sergiye imza attı.

Leonardo da Vinci’nin, Mona Lisa, Johannes Warmerr’in İnci Küpeli Kız, Osman Hamdi Beyin Kaplumbağa terbiyecisi, Van Gogh, Hasır Şapkalı Otoportresi, İbrahim Çallı’nın Vicdan Boralı portresi gibi yaklaşık 20 ünlünün portrelerinin yer aldığı yürüyen sergi müzeyi gezmeye gelen ziyaretçilerden ilgi odağı oldu.

Yürüyen Pörtlerler sergisi, El sanatları ustaların çalışma alanı ve Müzede yer alan Roma yolunda yapılan yürüyüşle yerli ve yabancı ziyaretçilerin dikkatlerini çektiler.
Mona Lisa’yı canlandıran Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi, “Göbeklitepe’de Mona Lise gizemi var, Mona lisa dünyada tektir Göbeklitepe’de tektir.” İfadelerini kulandı.

Kablubağa terciyesini canlandıran Öğrenci, “Ben kaplumbağaların terbiye ettim Göbeklitepe’de dünya tarihini yenicen yazdı” şeklinde konuştu.

Salvador Dali’yi canlandıran öğrenci, “Dünya benim tablolarımı konuşuyor, Göbeklitepe’de dünya tahini konuşturuyor” dedi.

“YÜRÜYEN PORTRELERİ CANLANDIRDIK”
Kazancı Bedih Güzel Sanatlar Lisesi Sanat Ögretmeni Tuba Gürses: “Biz kazancı Bedih güzel sanatlar lisesi öğrencileri ve öğretmenleri olarak burada yürüyen portreleri canlandırdık daha doğrusu milattan önce yontulmuş eserlerden tutun Osmanlı döneminde yapılmış olan eserleri biz burada canlandırmak istedik çünkü hem müze haftasına bir katkıda bulunmak hemde Şanlıurfa da bulunan bu güzel müzeye bir katkıda bulunmak hemde öğrencilerimizin yaşayarak öğrenmesi ve bu ruha erişebilmesi için bu projeyi gerçekleştirdik bu şekilde güzel bir proje oldu hem öğrendiler hemde eğlendiler diyebiliriz.” dedi

“ÇAĞDAŞ MÜZECİLİĞİN DÜNYADAKİ EN İYİ ÖRNEKLERİNDEN”
Şanlıurfa Müzesi müdürü Celal Uludağ: ” Şanlıurfa kazancı Bedih güzel sanatlar lisesi öğretmenleri ve öğrencileri yürüyen portre sergisi Şanlıurfa kent müzesi içerisinde canlandıracağız. Bu noktada tarihin sıfır noktası Göbeklitepe replik alanı bölgesi içerisinde yürüyen portrelimizi ziyaretçilerimiz ile buluşturduk çok ilgi gördü.  Bu yürüyen portre sergimiz bunun akabinde de yine müze içerisinde öğrencilerimiz gezerek ziyaretçilerle buluşturacağız ve yine de müzemizin görsel olarak en zengin noktalarından biri roma caddesinde bulunmaktayız burada da yine gün içerisinde de öğrencilerimiz ziyaretçilerimiz ile buluşmaya devam edecekler.  Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi çağdaş müzeciliğin dünyadaki en iyi örneklerinden biri hem sergi çeşitliliği olarak özelliklede neolitik çağ örneklerini bünyesinde barındırması nedeniyle dünyanın en önemli müzelerinden biri ve yeni bir sezona giriyoruz bu manada da müzemize Göbekllitepe’ye olan ilgi çok fazla.” İfadelerini kullandı.  

Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim
 

Şanlıurfa Müzesi Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Güzel Sanatlar Lisesi