Urfa Arşivi sonunda kuruluyor

TAKİP ET

Kültür alanında zengin bir geçmişe sahip olan Şanlıurfa'nın eserlerinin sergileneceği 'Urfa Arşivi' sonunda kuruluyor.

12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Şanlıurfa, kültür ve sanatta da ön plana çıkıyor. Zengin kültürünün yanında birçok ses sanatçısının da çıktığı Şanlıurfa'da kültür ve sanata ait ürünler, gündemde giderek varlığını kaybederken, bu ürünlerin arşivlenmesinin gerekliliği sürekli vurgulanıyordu.

Şanlıurfa'ya sevdalı olan ve bu kentin kültürüne hizmet etmek isteyen birtakım kişiler tarafından evin bir köşesinde Şanlıurfa'nın kültürüne tanık etmiş ürünleri sergiliyorlardı. Ancak bu ürünlerin toplu bir şekilde sergilenmemesi kente gelen turistlerin de bu eserleri görmesini engelliyordu. Konu ile ilgili sürekli Şanlıurfa'da eserlerin arşivlenmesinin gerekliliği vurgulanıyordu.

Vali Erin'in başkanlığında Urfa Arşivi kurulmasına karar verildi

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında toplanan Şanlıurfa İl Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) Yönetim Kurulu Toplantısında Urfa Arşivi kurulması karara bağlandı. Şanlıurfalıların ve araştırmacıların faydalanabileceği Urfa Arşivi, Şanlıurfa'ya ait kitap, dergi, gazete, nadir eserler, yazma eserler, ses bandı, video bandı, plak, fotoğraf, dia, mikro film, CD, DVD, MD, nota, yazılı belge ve benzeri materyallerden oluşacak ve adeta Urfa İhtisas Kütüphanesi olacak.

Söz konusu çalışma ile arşivde yer alacak dökümanlar, kentin hafızasını oluşturacak. Şanlıurfa'ya özgü eserler, gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. ŞURKAV tarafından yapılan açıklamada, elinde Şanlıurfa'ya özgü materyal ve arşiv bulunanların arşiv sahibinin isimleri yaşatılması ve demirbaş defterine işlemek kaydıyla ŞURKAV'a teslim edilmesi istendi.