Urfa Barosu da gözlemci gönderiyor

TAKİP ET

İptal edilen ve tekrar yapılmasına karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerine Şanlıurfa Barosu da gözlemci gönderecek.

31 Mart Yerel Seçimlerin bitmesinin üzerinden bir aydan fazla süre geçmesine rağmen İstanbul'da seçim tartışmaları halen gündemde yer alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim tartışmaları henüz bitmezken, İl Seçim Kurulu tarafından seçimi önde kazanan CHP adayı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. İmamoğlu'nun görevine başlamasının ardından da bitmeyen tartışmalar, İstanbul'da seçimin yenilenmesine neden oldu.

YSK, İstanbul'da seçimlerin iptal olması, 23 Haziran'da seçimin tekrar yapılması ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının iptali kararı alındı.



Şanlıurfa Barosu, gözlemci gönderecek

İstanbul'da tekrar yapılacak olan seçime Şanlıurfa Barosu da gözlemci gönderecek. Sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, "İsmi kendisi ile müsemma YSK’nın vermiş olduğu iptal kararı sonrası yenilecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine Urfa Barosu olarak gözlemci gönderme kararı alınmıştır." dedi.  

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati istanbul seçimleri ysk abdullah öncel