Urfa Barosu'ndan oturma eylemi

TAKİP ET

Şanlıurfa Barosu baroların yapısının değiştirilmesi için TBMM'ye verilen yasa teklifini protesto etmek için Ankara'ya yürüyüş başlatan baro başkanlarına destek için oturma eylemi yaptı.

Haliliye ilçesinde bulunan baro binası önünde toplanan avukatlar önce basın açıklaması, ardından oturma eylemi yaptı. Yapılan basın açıklamasında Ankara’ya yapılan yürüyüşün kent girişinde durdurulduğu ve kente girişlerinin engellendiği dile getirildi. Ayrıca Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki 15 avukatın toplu şekilde Anıtkabir ziyareti ve baro başkanlarının Ankara girişinde eş zamanlı olarak durdurulmasının hukuki bir karşılığı olmadı ifade edildi.

 

Açıklamanın devamında ‘’ Baro Başkanlarının Ankara girişinde engellenmesi eylemine bir an önce son verilmeli, Başkanların demokratik ve anayasal bir hak olan yürüyüşlerine güvenli bir şekilde devam etmeleri sağlanmalıdır.

Anayasal ve evrensel hukuk prensiplerinin egemen kılındığı, demokratik protesto hakkına saygı duyulduğu, hukukun üstünlüğünün tesis edildiği günleri görene dek Urfa Barosu ve avukatları olarak sonuna dek azim ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Baro Başkanlarımızın yürüyüşünün engellenmesini kınıyor, bu engeller kaldırılmadığı takdirde diğer demokratik ve anayasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz’’ denildi…

 

baro urfa oturma eylemi ankara