Urfa barosundan İsrail'e suç duyurusu!

TAKİP ET

İsrail'in Gazze'de hastaneleri, çocukları, okulları bombalamasına dünyanın her yerinden tepki yağarken, bir tepkide Şanlıurfa barosundan geldi.

İsrail ve Hamas arasında 7 Ekim gününden itibaren yaşanan çatışmada binlerce sivil hayatını kaybetti. Çatışmanın sonuçları her geçen gün artarken, çatışma ile alakalı her yerden tepki gelmeye devam ediyor.  Dünyanın birçok yerinde insanlar İsrail’in yaptığı katliamın durdurması konusunda protesto ediyor. İsrail ise Hamas’ın elindeki rehineleri tamamen serbest bırakmadan ateşkesin olmayacağını açıkladı.

Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi, İsrail Devlet yetkilileri hakkında soykırım, insanlığa karşı suç, savaş suçları, öldürme yaralama suçlarından dolayı; Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu kararını, Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi sosyal medya hesabı üzerinden şu sözlerle duyurdu:

"SİVİL HALKA YÖNELİK SAVAŞ HUKUKU YOK SAYILIYOR"

“07.10.2023 tarihinden itibaren İsrail Devleti tarafından, Filistin halkına yapılan saldırılarda binlerce sivil hayatını kaybetmiştir.

 Saldırılarla sivil halkı hedef alan bu bombardımanlar apaçık katliam ve soykırım niteliğindedir. Sivil halka yönelik savaş hukuku yok sayılarak yapılan bu saldırılar ağır ölçüde hak ihlalleri devam etmektedir.

Bu nedenlerle İsrail Devlet yetkilileri hakkında soykırım, insanlığa karşı suç, savaş suçları, öldürme, yaralama ve işkence suçlamasıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığına soruşturma yapılarak, cezalandırılmaları için yargılama yapılması ve ilgililer hakkında en ağır yaptırımların uygulanması talebiye suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Urfa barosu Gazze