Urfa Barosundan kısa etek açıklaması

TAKİP ET

Şanlıurfa Barosu, kısa etek giyen kadın avukat Tuğçe Çetin'e tepki gösteren hakimin işgal ettiği makamın ismine yakışmayacak davranışlarda bulunduğunu belirtti.

Kadın avukat Tuğçe Çetin, eteği 15 santimetre kısa olduğu için İstanbul Anadolu 2.İş Mahkemesi hakimi Mehmet Yoylu tarafından tepkiyle karşılandı. Tuğçe Çetin'in Avukatlık mesleğine uygun olmayan etek giyildiği söylemleri üzerine gündeme gelen tartışmalara Şanlıurfa Barosu da tepki gösterdi.

Baro tarafından konu il ilgili yapılan açıklamada "29.5.2019 tarihinde İstanbul Anadolu 2.İş Mahkemesi hakimi Mehmet Yoylu tarafından kadın meslektaşımıza etek boyunun kısa olduğu gerekçesiyle, hakimlik mesleğinin onuruna yakışmayan sözlü saldırıda bulunulmuş, meslektaşımızın eteğinin fotoğrafı çekilmeye çalışılmış ve bu durum, utanç verici davranışın sahibi hakim tarafından ayrıntısıyla duruşma tutanağına geçirilmiştir. Bizce, cinsel taciz ve hakaret suçlarının yanı sıra görevini yaptırmamak için direnme ve görevi kötüye kullanma suçlarının unsurlarını havi bu onursuz davranışın sahibi olan kişinin, işgal ettiği onurlu makamın ismine yakışmayacak şekilde gözlerine dahi hakim olamadığı gün gibi ortadadır.

Bu vesileyle, meslektaşımıza yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, Şanlıurfa Barosu Avukat Hakları Merkezi olarak konuya ilişkin adli ve idari süreçlerin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz." denildi.

 

urfa barosundan kısa etek açıklaması kısa etek giyen kadın avukat tuğçe Çetin İstanbul anadolu 2.İş mahkemesi hakimi mehmet yoylu