Urfa, bu kez tekstil için adım attı

TAKİP ET

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı İbrahim Halil Peltek, Şamlıurfa'nın ihraç ettiği pamuğu tekstil olarak işletmesi durumunda kazancını 10 kat artıracağını belirterek tekstil fabrikalarının kurulması için her türlü imkanın sağlanacağının altını çizdi. Peltek, GAP ile elde edilen kazancın Türkiye'nin geleceğini tesis edeceğini de vurguladı.

GAP sayesinde verimli tarım arazilerinde Türkiye’nin pamuk ihtiyacının yarısından fazlasını karşılayan Şanlıurfa’da tekstil fabrikalarının olmaması kentin ihracatta kazancını da düşürüyor. Bu durumda Şanlıurfa’nın pamuğunun işletilerek tekstilde söz sahibi olması için ŞUTSO, İstanbul Ticaret Sanayisi ile birlikte çalışıyor. İki taraf arasında yapılan işbirliği anlaşması ile İstanbul’daki yatırımcılar, Şanlıurfa’da da yatırım yapmak için davet edildi.



Şanlıurfa’da tekstil sanayinin gelişmesi için İstanbul Sanayi Odası tarafından yer tahsisinin yapılması önerilirken, ŞUTSO tarafından yatırımcıların buraya gelmesi için her türlü imkanı sunacakları belirtildi.

 

Özhamaratlı: Pamuğun kalitesinin korunması için ne gerekiyorsa yapalım

Pamuğun üretim ve kalitesinin korunması için Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası ile işbirliği gerçekleştirdiklerini belirten İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı, “Hedefimiz, hep bir arada, tek bir ses halinde ihtiyaçlar, çözüm önerileri nelerdir, belli noktalara odaklanmış olarak iletelim. Bu konu ile ilgili bakanlıklarımızla da bilgi alışverişinde bulunalım, bir an önce de stratejik ürün olan pamuğun gerek üretim miktarının gerekse kalitenin korunması noktasında neler yapılabilecekse gecikmeden yapmak istiyoruz.” dedi.  

 



‘Önce yatırımcıyı teşvik edelim, zaten buraya olan yatırımlar artar’

Yatırımcılara Şanlıurfa’da yer tahsis ederek teşvik etmesi durumunda yatırımların artacağını söyleyen Özhamaratlı, “Şanlıurfa’ya yaptığımız ziyaretin asıl amacı yatırım imkanlarının sağlanmasıdır. Gittiğimiz bölgelerde yatırımla ilgili girişimlerimizin başlangıcında olduğumuz için firmalarımızın yatırım çekinceleri gayet normaldir. Bu kez hazır yerlerin olmasını talep ettik. Bu durumda firmalarımız belli alanlarda fabrikalarını kursun. Baktı ki her şey planlandığı gibi gidiyor, zaten daha büyük yatırımlar yapacaklardır. Zaten firmalarımızın bu kapasitesi vardır. Şanlıurfa’da ayakkabıcılık sektörü ile ilgili bunun gibi uygulama yapıldığını gördük, bu nedenle teşekkür ediyorum. İnşallah ayakkabıcılık sektörü ile ilgili yapılan bu uygulama hazır giyim sektöründe de göreceğiz. Bunu yerinde görmek ve duymayı arzu ettik. Eğitim de dahil olmak üzere her türlü girişimde Şanlıurfa Ticaret Sanayisi ile işbirliği yapmaya hazırız.” diye konuştu.

 



Peltek: Pamuğumuzu tekstil olarak işletirsek kazancımızı daha da yükseltiriz

Pamuğu Şanlıurfa’da işleterek hazır giyimde kullanılması durumunda Türkiye’nin de geleceğinin tesis edileceğini vurgulayan ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Peltek, “İstanbul’dan bölgemize yatırım için bu yükü sırtladıklarından dolayı İstanbul Sanayi Odası yönetimine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz de burada bütün imkanlarımızı sunmaya hazırız. İstanbul Sanayi Odasının bakış açısı bizi mutlu etti. Zaten burada amaç ülkemizin geleceğini tesis etmektir. Amacımız sadece İstanbul’dan yatırımcıların buraya gelerek istihdam oluşturmaları, ticareti geliştirmeleri değil, Türkiye’yi bir bütün olarak düşünüp değerlerimizi sağlıklı bir biçimde ileri boyuta taşımayı hedefliyoruz.  GAP’ın amacı zaten Türkiye’nin lokomotifi olmak, ülkemizin geleceğini tesis etmektir. Çünkü İstanbul’da oturan vatandaşın, Edirne’de oturan iş adamlarının vergisiyle yapılan bir projedir. Bu projenin bitmesi Türkiye’ye refah getirecek, geleceği tesis edecek. Hem tarım alanında Türkiye’nin tümünü doyuracak, hem Avrupa’yı besleyecek nitelikte bir altyapımız var. Esas tekstilin ham maddesi burada. Örneğin bunu sadece pamuk olarak sattığımız zaman kentimize sadece 1 milyon TL kalıyor. Biz bunu çırçır yaptığımızda 12 milyon TL, iplik yaptığımız zaman 4 milyon TL olurken, tekstil olarak işlediğimizde 10 milyon TL kazanç sağlayabiliyoruz. Eğer bunu markalaştırabilirsek de bu kazanç 20 milyon TL oluyor. Bunu Şanlıurfa’ya gelecek olan yatırımcılar sayesinde ülkemize tesis edeceğiz. Bu nedenle yatırımcılarımız için her türlü imkanı sağlayacağımıza söz veriyoruz.” ifadelerini kullandı.  



video yükleniyor...

urfa bu kez tekstil için adım attı Şanlıurfa ticaret ve sanayi odası İbrahim halil peltek ‘Önce yatırımcıyı teşvik edelim zaten buraya olan yatırımlar artar’ İstanbul sanayi odası yönetim kurulu başkan yardımcısı İrfan Özhamaratlı