Urfa CHP: Organize bir eylemdir

TAKİP ET

CHP Şanlıurfa İl Başkanı Hayrettin Cidir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı ile ilgili tepki göstererek, Ankara Valisi ve İçişleri Bakanının istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından Kemal Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğramasına tepki göstermek amacıyla basın açıklaması yaptı. CHP'nin açıklamasına Demokrat Parti, İYİ Parti teşkilatları ve STK'lar da destek verdi. Basın açıklamasını CHP İl Başkanı Hayrettin Cidir yaptı. Yapılan saldırının sıradan bir protesto olmadığını söyleyen Cidir, Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı'nı istifaya çağırdı.

'Son derece organize bir eylemdir'

Saldırının organize edilmiş bir eylem olduğunu söyleyen Hayrettin Cidir, "Bugün ülkemizin başkentinde, hepimizin şehidi, mehmetçiğin cenaze töreninde ve şehidimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na hain bir saldırıda bulunulmuştur. Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz, Yener Kırıkçı ve onun ailesine karşıda yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Yapılan saldırı sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu son derece organize bir eylemdir, bu hain saldırı ülkemizin demokrasisine,birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır." dedi.

'Zehirli dilin sahipleri pay sahibidirler'

""Bu saldırının azmettiricileri bellidir." diyen CHP İl Başkanı Cidir, "Adına gazete denen birtakım paçavralarda, Kimler Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri hedef gösterdiyse birtakım operasyon kanallarında kimler, Sayın Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa, Cumhuriyet Halk Partililerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse, meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal'in iki büyük eserimden biri dediği, Cumhuriyet Halk Partisi'ne, kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa, bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır. Toplumumuza kin ve nefret tohumu eken, bundan da siyasi rant bekleyen zehirli dil ve bu dilin sahipleri, bugün yapılan bu hain saldırıda pay sahibidirler. Askerimize kurşun sıkarak, bu ülkeyi bölüp parçalamaya çalışan hainlerle, attığı manşetlerle milleti şehit cenazeler üzerinde bölüp parçalamaya çalışan edepsizler aynı emperyalist güçlerin hizmetkarıdır. Aralarında açıkça bir amaç birliği vardır, bunların ipini tutan odaklar da aynıdır." diye konuştu.







'Ayaktaydık, ayakta durmaya devam edeceğiz'

Cidir, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi'nin her üyesi olarak, bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı, dimdik ayaktaydık ,ayakta durmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi korku ve terör ortamına sürükleyerek, bulanık suda balık avlanmaya çalışanlara karşı son derece uyanığız. Buna asla fırsat vermeyeceğiz. Gün kızgın demiri soğutma günüyse, herkes de buna göre davranmalıdır. Ancak, demiri bugün bile, kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz, bunları sağ duyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğünü feda edilemez." şeklinde konuştu.

'Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir'

Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı'nı istifaya çağıran CHP İl Başkanı Hayrettin Cidir, "Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdırlar. Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır ve kamuoyu rahatlatılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir, bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İç İşler Bakanı daha önce sarf etmiş olduğu sözlerde dikkate alınarak derhal istifa etmelidir. Bu arada Milli Savunma Bakanı'na bir sorumuz vardır. Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, bu evi yakın diye bağıran, hainlere dönüp de 'Mesajınızı verdiniz' demek ne anlama gelmektedir. Bu organize güruh, ne mesaj vermiştir, bu nasıl bir cümledir? Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler. Herkes müsterih olsun. Bizler ve aziz milletimiz soğuk kanlılıkla, oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuvayı Milliye'nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisiyiz." ifadelerini kullandı.