Urfa çiftçisinin sorunlarını meclise taşıdı

TAKİP ET

Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, TBMM genel kurulu çalışmaları esnasında Urfalı çiftçilerin yaşadığı ipotek sorunlarını ve kırsaldaki içme suyu sorunu dile getirdi.

Toprak reformu yasasıyla arazi alan çiftçilerin  yaşadığı ipotek sorunları ve kırsal mahallelerde yaşanan temiz içme suyu sorunlarını dile getiren MHP Şanlıurfa Milletvekili  İbrahim Özyavuz,  “Şanlıurfa’mın derdi benim derdimdir” dedi.

 

İşte Özyavuz’un genel kurulu çalışmaları esnasında yaptığı o konuşma:

“3084 Toprak Reformu yasası ile arazi alan çiftçilerimiz bankalara ipotek veremedikleri için  kredi kullanamamakta ve sıkıntı yaşamaktadır. Bu çiftçilerimizin tarımdan kaynaklı borçlarının faizlerinin silinmesi veyahut ertelenmesi Şanlıurfalı çiftçilerimizin menfaatine olacaktır.

 

Şanlıurfa’nın kırsal mahallerinde içme suyu sıkıntıları halen devam etmektedir. Yer altından temin edilen içme suyu suları, sulama suyu sularının yetersiz olmasından dolayı mahallerde su yükselmesine neden olmakta ve insanlarımızın sağlığını tehdit etmektedir. İçme suyu olmayan mahallelerin problemlerinin çözülmesi ve kırsaldaki altyapı sorunlarının bitirilmesi gerekmektedir”



Haber Merkezi