Urfa'da 12 yaşındaki çocuğun ölümü belirsizliğini koruyor!

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde ikamet eden ve medrese eğitimi için Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine gönderilen Abdullah Dakak dün ölü olarak asılı halde bulundu.

Ailesi tarafından Şanlıurfa Eyyübiye ilçesine bağlı bulunan Beşat Köyündeki, Diyanet ve müftülüğü bağlı olmayan ve resmi olarak faaliyet göstermeyen bir yatılı Kuran Kursuna verilen köyde bulunan hem ilkokula giden hem de Kuran kursuna giden Abdullah Dakak’ın ölümü sır gibi saklanıyor.

12 yaşındaki Abdullah Dakak’ın geçen yıl bu zamanlardan beredir Diyanette bağlı olmayan Kuran Kursunda eğitim gördüğü ve burada kalmak istemediği ailesi tarafından zorla gönderildiği iddia ediliyor.

3 gün önce köyde kaybolan çocuk, tüm köylere haber verilmiş hatta Urfa'da bulunan bir çok haber sitelerinde kayıp diye haber yapılmıştı.

12 yaşındaki Abdullah Dakak eğitim gördüğü medresenin 5 metre yanında bulunan ahırda asılı halde bulundu.

Akıllarda kalan soruların ardı arkası kesilmezken tüm köylerde aranan çocuğun Kuran Kursu yakınlarındaki bir ahırda bulunması ciddi şekilde şüpheleri beraberinde getiriyor.

KAÇAK KURAN KURSU İDDİASI

İddiaya göre Beşat Mahallesinde bulunan bu medresenin Diyanete ve müftülüğü bağlı olmadığı söyleniyor. Abdullah Dakak’ın ölümüyle sarsılan Şanlıurfa’da diyanetin bünyesinde olmayan kaçak faaliyet gösteren Kuran Kursları ve medreselerin denetime tabi olması gerektiği çıplak gözle bile görülüyor.

Şanlıurfa Haberler İkamet Abdullah Dakak