Urfa'da 19 Mayıs Davul- Zurna ile kutlandı

TAKİP ET

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Şanlıurfa'da davul zurnalarla kutlandı. Kutlamalar, yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi.

Haber: Ömer Dodanlı

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Rabia Meydanı’nda düzenlenen törene Vali Güngör Azim Tuna, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipoğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, İl Müftüsü İhsan Açık, çok sayıda kurum amiri ve öğrenciler katıldı. Program açılış konuşmalarıyla başladı.



Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, günün anlam ve önemine yönelik konuşma yaptı. Daha sonra Vali Güngör Azim Tuna, gençlere çağrı yaptı. Vali Tuna,”19 Mayıs’ın anlamını Cumhuriyetimizin kurucu Mustafa Kemal Atatürk, milliyetin hakimyetini net olarak beyan etmiştir. Çanakkale’yi geçilmez kıldı çocuklarımız.  Nice İsmailler, al bayrak için kurban olmuş, nice Mehmetler gövdesini düşmana karşı siper etmiştir. Vatan toprağında kanını feda etmiş nice genç vardır. Değerli gençler, Urfalı bozanı duydunuz mu? Hani Türkülere konu olan, Urfalı bozan. 14 Yaşındadır Urfalı bozan. Bayramınız kutlu olsun gençler.”ifadelerine yer verdi.