'Urfa'da 2 milyon 700 dönüm arazide pamuk ekiliyor'

TAKİP ET

Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Denizli Ziraat Oda Başkanları Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekilleriyle görüşerek pamuk çiftçisinin sorunlarını yetkili mercilere iletti.

Ankara dönüşü yaptığı ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Şanlıurfalı çiftçilerin sorunlarını birinci ağızdan yetkililere ilettiklerini belirterek  “Bütün Ziraat Oda başkanları olarak özelikle pamuk ekilen bölgelerin başkanlarıyla beraber Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’la görüştük. Sonra milletvekilleriyle görüştük, ardından Tarım ve Orman Bakanı ile görüştük. Özelikle pamuk desteklemesinin artırılması ve 3 yılın kotanın 4 yıla çıkarılması sorununu söyledik. Geçen yıl aşırı yağışlardan dolayı çiftçiler buğday ekmedi. Bunun için 2 milyon 700 dönüm ekili pamuk arazisi var. Girdiler artı, tohum kara borsaya çıkmış durumda” dedi.

 

urfada 2 milyon 700 dönüm arazide pamuk ekiliyor ankara dönüşü yaptığı ziyarete ilişkin değerlendirmelerde Özelikle pamuk desteklemesinin artırılması