Urfa'da 8 bin 66 kişi engelli kimlik kartına sahip

TAKİP ET

Şanlıurfa Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, "2019 yılı için engelli kimlik kartı hizmeti alan engelli sayımız bin 47 olmakla beraber Şanlıurfa genelinde engelli kimlik kartına sahip 8 bin 66 engelli vatandaşımız vardır." dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Şanlıurfa Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde engelliler tarafından hazırlanan sergi, tiyatro gösteri, halk oyunları gibi  çeşitli etkinlikleri kapsayan farkındalık programı düzenlendi.

 

'353 engellimizi yatılı kuruluşlarında misafir ediyoruz'

Programda Şanlıurfa'daki engelliler ile ilgili veriler paylaşan Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Bilici, "Müdürlüğümüze bağlı 4 adet yatılı engelli bakım merkezimiz bulunmaktadır. 80.Yıl Engelli Bakım Merkezimiz ,Engelsiz Yaşam Merkezimiz,  Özel Yaşam Yolu Engelli Bakım Merkezimiz ve Özel Huzur Engelli Bakım Merkezi’mizde toplamda 353 engellimizi il müdürlüğümüze bağlı yatılı kuruluşlarımızda misafir ediyoruz." diye konuştu.

 

'2019 yılında bin 47 engelliye kimlik verildi'

Engellilere yönelik evde bakım hizmeti ile ilgili çalışmalarını açıklayan Bilici, "Sunduğumuz evde bakım hizmet modelimizden Şanlıurfa’da 13 bin 234 vatandaşımız faydalanıyor. İl Müdürlüğü olarak sunduğumuz hizmetlerden bir diğeri ise engelli kimlik kartı. 2019 yılı için engelli kimlik kartı hizmeti alan engelli sayımız bin 47’dir. Toplamda Şanlıurfa genelinde engelli kimlik kartına sahip 8 bin 66 engelli vatandaşımız vardır." şeklinde konuştu.

 

'Erişim noktasında ilk 10 il arasında yer aldık'

Hasan Bilici, "Engelli erişilebilirliği de koordinasyonunu yürüttüğümüz bir diğer hizmet alanımızdır. Erişilebilirlik verilerine bakarak son 5 yılda Şanlıurfa Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak inceleme açısından Türkiye genelinde ilk 10 il arasında yer aldık. Onlarla bizim aramızda gönül köprüsü var." ifadelerini kullandı.