Urfa'da ağır hasarlı binalara giren 3 kişi yakalandı!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da ağır hasarlı olan binalardan hırsızlık yapıldığı iddiaları üzerine harekete geçen ekipler, 3 şahsı gözaltına aldı. Şahıslar ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Şanlıurfa’da binlerce bina ağır hasar aldı. Ağır hasar gören binalar boşaltılırken, bu binalardan hırsızlık yapıldığı iddia edildi. Yaşanan bu gelişmenin ardından Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Haliliye ilçesinde bağlı Cengiz Topel Mahallesinde bulunan ağır hasarlı binadan hırsızlık yapıldığı yönündeki iddialar üzerine çalışma başlatan ekipler, binaya giren 3 kişiyi adreslerinde yakaladı.

Emniyette ifadeleri alınan şahıslar daha sonra serbest bırakıldı. Konuyla ilgili olarak emniyetten gelen açıklama şu şekilde:

“İlimizde yaşanan asrın felaketi olarak değerlendirilen deprem sonrasında bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan ‘Ağır Hasarlı Binalara Hırsızlar Dadandı’ şeklindeki hırsızlık haberlerine istinaden, hasar gören yerleşim yerlerinde hırsızlık, yağma vb. olayların önlenmesi amacı ile İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Bu çerçevede, 08.04.2023 günü İlimiz Haliliye ilçesi Cengiz Topel Mahallesi Çamlık Caddesi’nde bulunan ağır hasarlı binadan hırsızlık yapıldığı bilgisi edinilmesi üzerine, ekiplerimizce ivedilikle olaya müdahale edilmiştir. Yapılan araştırmada ‘Açıktan Hırsızlık’ konusuyla ilgili yapılan çalışmalarda bahse konu videoyu basına ve sosyal medyaya veren bina sakini B.K. ile bina yöneticisi B.K. binalarından herhangi bir malzemenin çalınmadığını beyan etmiştir.

09.04.2023 günü Asayiş Şube Müdürlüğünce soruşturmanın genişletilmesi neticesinde konuyla ilgili yapılan fiziki çalışmalarda birçok güvenlik kamera görüntüsü izlenmiş, binaya girdikleri belirlenen şüphelilerin kimlik tespiti yapılarak bahse konu üç şüpheli şahıs H.K. (42), İ.K. (19) ve yaşı küçük B.K.’nin (16) adreslerine yapılan operasyonda, zanlılar görevlilerimiz tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alınmıştır.

‘Açıktan Hırsızlık’ suçundan adli mercilere sevk edilen şüpheli H.K., İ.K. ve yaşı küçük B.K. isimli şahıslar ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştır.

İlimizde kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik suçla mücadele çalışmaları görevlilerimiz tarafından yılmadan, yorulmadan aralıksız olarak devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Şanlıurfa ağır hasarlı olan binalar