Urfa'da alkışlanacak çalışma

TAKİP ET

Geçtiğimiz temmuz ayında yangında zarar gören, Osmanbey Kampüsü çevresinde yer bulunan 46 hektarlık alanda ağaçlandırma için ön çalışmalara başlandı.

 

Harran Üniversitesi’nin Osmanbey Kampüsü çevresinde 20 Temmuz’da yangın çıkmıştı. Şanlıurfa merkezden gelen 3 arazöz ile TİGEM’den gelen 3 arazöze Adıyaman’dan 2 arazöz, Kahramanmaraş’tan 3 arazöz de destek verdi. Toplam 11 arazözün müdahale ettiği yangın söndürme çalışmalarına emniyet ve jandarmaya ait 3 TOMA da katıldı. Toplam 105 personelin katıldığı söndürme çalışmalarına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine ait çok sayıda itfaiye aracı, 15 pikap, 3 ilk müdahale aracı da destek verdi. Vatandaşların kendi çabalarıyla söndürmeye çalıştığı yangın yaklaşık 5 saat sonra kontrol altına alındı. Yangında 46 hektarlık ağaçlık alan büyük zarar gördü.

 

Yaralar sarılacak



Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü, zarar gören alanda ağaçlandırma yapılabilmesi için gerekli çalışmalara başladığını açıkladı. Zarar gören bölgede gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra 46 hektarlık alan tekrardan yeşillendirilecek.