Urfa'da bayram alışverişi yüksek fiyatlara takıldı

TAKİP ET

Bayrama sayılı günler kala vatandaşlar bayram alışverişlerini yapmaya devam ediyor. Vatandaşlar fiyatları yüksek buluyor, esnaflar ise diğer bayramlara göre satışlarının azaldığını belirtti.

Ramazan Bayramı 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlayıp,12 Nisan 2024 Cuma günü sona erecek. Şanlıurfa’da Bayram öncesi vatandaşlar kentin en işlek yerleri olan Balıklıgöl yerleşkesinde ve Haşimiye meydanında alışverişlerini yapmayı sürdürüyor.

Urfa Değişim ekibi olarak hem esnaflara hem de vatandaşlara Bayram alışverişi ile ilgili sorular sorduk. Esnaflar diğer bayramlara göre satışların azaldığını söyledi. Vatandaşlar ise yüksek fiyatlardan şikayetçi oldu. Bazı vatandaşlar önceki bayramlarda aldıklarını bayramlıklarını tekrar giyeceklerini belirtti.

Tişörtler 280 TL, gömlek ve pantolonlar ise 430 TL’den başlıyor. Geçen yıla göre fiyatlar yüzde yüz artı.  Geçen yıl 150 TL’den başlayıp bin TL’ye kadar çıkan ayakkabılar, bu yıl ise 500 TL’den başlayıp 3 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.

“ESNAFLARIMIZ FİYATLARI YÜKSELTİYORLAR”

Bayram alışverişi yaptıklarını ancak esnafların fiyat yükselttiğini açıklayan Mehmet Özdemir, “Çok şükür bayram alışverişini yaptık. Fiyatları hiç kimse yükseltmiyor, esnaflarımız fiyatları yükseltiyorlar. Böyle gözümüzün içine baka baka her sabah etiketleri değiştiriyorlar. Ben şeker ve çocuklar içinde ayakkabı giysi aldım. Mesela bir ayakkabı mağazalarda bin 500 TL ama çarşıda 350 TL. Esnaflardaki fiyatlar suni fiyatlardır çünkü esnaflar kendilerine göre fiyat biçiyorlar. Bunların denetlenmesi gerekiyor” dedi.

SATIŞLARDA BEKLEDİĞİMİZ O BÜYÜK BEKLENTİ YOK!

Esnaf Adil Curun, çocukluktan beri esnaflık yaptığını ve bayramda bekledikleri kalabalığın olmadığını açıkladı. Fiyatların yüksek olduğunu ve vatandaşların fiyatlardan şikayet ettiği söyleyen Curun, “Satışlarda beklediğimiz o büyük beklenti maalesef şu an için yok. Bunun sebebi ise ekonomik sıkıntılardır. Tişörtler 280, gömlek ve pantolon 430 TL’de satışını yapıyoruz. Müşteriler bu fiyatları duyunca şaşırıyorlar. Fiyatlarımız sabit ama yine de müşteri memnun edemiyoruz çünkü fiyatlar vatandaşlara çok pahalı geliyor.

Vatandaşlar fiyatlardan şikayetçi

“BAYRAMDA ESNAFLARIN YÜZÜ GÖRMEDİ”

Onlar da haklı, onları da haksız bulamıyoruz ama biz aldığımız yerden pahalıya alıyoruz. Geçen sene 50 TL'ye aldığım ürünü bu yıl 100 TL'den alıyorum. Ürünlere yüzde 100 zam yapıldı. Mesela geçen yıl keten gömlekleri 200 TL idi, bu yıl 430 TL oldu. Bayram alışverişi gelen vatandaşlar fiyatlardan şikâyet ediyorlar. Diğer bayramlara oranla satışlarımız düştü. Bayrama 3 gün kaldı ama şu an dükkânda bir tane bile müşteri yok. Bu bayramda esnafların yüzü gülmedi” ifadelerine yer verdi.

“SADECE BİR ÇORAP ALDIM”

Bu bayramda sadece bir çorap aldığını ve fiyatların çok yüksek olduğunu aktaran vatandaş Kadir İnci “Bayram alışverişi yapmadık çünkü para yok. Bayram alışverişine çıktık ama her şey çok pahalı. Bayram şekeri olsun diğer kıyafetler olsun bu yıl çok pahalı. Geçen sene bayramda aldıklarımı bu yıl tekrar giyeceğim. Çünkü bu sene bayramlık kıyafet alamadık. Bir tane çorap aldım o da 10 TL. Bu bayramda sadece bir çorap alabildik. Sadece giyim kuşam değil kırmızı et ve tavuk eti çok pahalı. Bizim yetkilerden tek isteğimiz bu zamlar artık durdursunlar. Her şeyin fiyatı aldı başını gidiyor. Çoğu insan artık kırmızı et ve tavuk eti yiyemiyor” diye konuştu.

Kadir İnci Bayram şekeri Esnaf Adil Curun Bayram alışverişi