Urfa'da Bayram nasıl geçti?

TAKİP ET

Ramazan Bayramında yerli ve yabancı turistlerin gelmesiyle Şanlıurfa en yoğun bayramlardan birini yaşadı. Ancak Bayram yoğunluğundan dolayı trafik kazalarının artması, bayramın buruk geçmesine neden oldu.

Her bayram yoğunluk yaşanan Şanlıurfa'da, bu yıl Göbeklitepe Yılı sayesinde bu yoğunluk daha da arttı. Birçok yerli ve yabancı turistin bayram tatilini Şanlıurfa'da geçirmek istemesi özellikle Balıklıgöl'ün dolup taşmasına neden oldu. Bu durumda Şanlıurfa, en yoğun bayramlardan birini yaşadı. Balıklıgöl'de yaşanan yoğunluk, adeta iğne atsan yere düşmez sözünü anımsattı.







Esnafın da yüzü güldü

Göbeklitepe Yılının da etkisiyle en yoğun dönemlerinden birini yaşayan Şanlıurfa'da, bayramda tatil yapmayan işletmeleri de hareketlendirdi. Genel olarak vatandaşlar tatil yaptığı için sevinirken, Şanlıurfalı esnaf da bayramda çalıştıklarına sevindi. Yoğunluğun yaşanması genel olarak memnun ederken, esnafların da yüzünü güldürdü.







Jandarma, sürücüleri bu kez şeker için durdurdu

Bayramda denetimlerini artıran jandarma ekipleri, araçları bu kez ceza kesmek için değil, sürücülere şeker ikram etmek için durdurdu. Şanlıurfa'nın birçok bölgesinde denetimlerini sürdüren Jandarma trafik ekipleri, birer trafik karnesi verdikleri sürücülere, bayram şekeri ve gül ikram etti. Sürücüleri bayram tatili süresince dikkatli olmaları konusunda da uyaran jandarma trafik ekipleri, bayram tatili boyunca kontroller ve uyarıların devam edeceğini belirtti.

Mezarlıklarda yoğunluk yaşandı

Binlerce vatandaş bayramın birinci günü namaz sonrası mezarlıklara akın etti. Yakınlarının kabrini ziyaret eden vatandaşlar, burada Yasin-i Şerif ve Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Ziyaret ile sabahın erken saatlerinde mezarlıklarda yoğunluk oluştu. Yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için gelen vatandaşlar, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da yakınlarının mezarını ziyaret etmek için geldiklerini ve dua ettiklerini söyledi.

Belediye Başkanları toplu halde vatandaşların bayramını kutladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli bir araya gelerek vatandaşlarla bayramlaştılar.

Bayramın tepkisi ilaçlama oldu

Bu yıl daha fazla yağışın düşmesiyle Şanlıurfa'da haşere ve sivrisineklerin de artmasına neden oldu. Bu durumdan rahatsız olan vatandaşlar ise belediyelerin düzenli ilaçlama çalışması yapmadıklarında buldu. Bu nedenle belediyelerin yönetimleri, bayram boyunca ilaçlamanın düzenli yapılmadığı gerekçesiyle tepki aldı. Belediye başkanları ise en fazla tepki alan ilaçlama çalışmalarını bayramda da denetledi.

5 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı

Şanlıurfa bayram tatilinde en yoğun günlerini yaşarken, yoğunluktan dolayı meydana gelen trafik kazalarında da artış yaşandı. Sadece bayramın birinci günü ile üçüncü günü arasında 8 trafik kazası meydana geldi. 3 günlük tatilde 5 kişi hayatını kaybederken, 35 kişi de yaralandı.

Hilvan'da silahlı kavga: 1 ölü; 7 yaralı

Hilvan'ın Gölcük Mahallesi'nde aralarında husumet olan iki aile, tarlalarının içinden geçen sulama borularının sökülmesi nedeniyle tartıştı. Her iki ailenin yakınlarının da katılmasıyla büyüyen tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı kavgada, kurşun ve saçmaların isabet ettiği 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybederken, 1'i çocuk 7 kişi yaralandı.

Şanlıurfa'dan Adana'ya giden aile kaza yaptı: 2 ölü; 3 yaralı

Şanlıurfa'dan yakınlarıyla bayramlaşmak için Adana'ya giden ailenin bulunduğu otomobilin atık su kanalına uçması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı. Mehmet Ok, eşi Sahra (50), kızı Ayşe (11), Haşim ve babaane Kazmura Ok'u (69) yanına alarak bayram ziyareti için 06 DE 4144 plakalı otomobiliyle Şanlıurfa'dan Adana'ya yola çıktı. Mehmet Ok, Adana'da direksiyon hakimiyetini kaybedince araç kaldırıma çarparak atık su kanalına uçtu. Sağlık ekipleri anne Sahra Ok'un hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada yaralanan ve durumu ağır olan Kazmura, Mehmet, Haşim ve Ayşe Ok hastaneye kaldırıldı. Ancak yapılan müdahalelere rağmen Kazmura Ok da kurtarılamadı.

Haliliye'de kaza: 5 yaralı

Haliliye ilçesine bağlı Taşlıca Mahallesi’nde Ferhat Y. kontrolündeki 27 YK 604 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Kaza anında aldığı darbe ile sürücü Ferhat Y. ve aynı araçta bulunan Mecnun, Hatice, Aslıhan ve Serhat Y. yaralandı.

Otomobille hafif ticari araç çarpıştı: 7 yaralı

Kaza, Viranşehir- Diyarbakır karayolunun 25. kilometresinde meydana geldi. Mehmet Ş.'nin kullandığı 72 AK 250 plakalı otomobil ile sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 67 DP 133 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Kazada sürücü Şimşek ile araçlarda bulunan Keziban Ş., Leyla H., Hevi P., Berfin, Helen ve Kesire A. hafif şekilde yaralandı.

Otomobil şarampole uçtu: 4 yaralı

Siverek-Karacadağ yolunda Ali Y. idaresindeki 80 GH 709 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Kazada sürücü Ali Y. ile otomobilde bulunan Necmettin, Aydın ve Abbas K. yaralandı.

Araç refüje çarptı: 1 yaralı

Kaza, Siverek ilçesine bağlı Abdalağa Mahallesi Çermik Bulvarında meydana geldi. Plakası ve sürücüsü belirlenemeyen ticari araç, kavşakta sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüje çarptı. Kazada, sürücü ağır yaralandı.

Biçerdövere düşen genç feci şekilde öldü

Akçakale ilçesi Dalca Mahallesi'nde buğday biçmek için sabah saatlerinde çalışır durumdaki biçerdövere bakım yapmak isteyen 23 yaşındaki Hasan Yılmaz, kolunu biçerdöverin dönen silindirine kaptırdı. Kısa sürede tüm vücudu dönen silindire giren genç, feci şekilde hayatını kaybetti.

Otomobil otobüse çarptı: 1 yaralı

Kaza, Şanlıurfa - Diyarbakır karayolu Akziyaret Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Halk otobüsü, yolcu indirmek için yol kenarında durdu. Bu sırada plakası ve sürücüsü belirlenemeyen otomobil, otobüse arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürücü ağır yaralandı.







İki araç kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

Kaza, Viranşehir-Kızıltepe-Akçakale yol kavşağında meydana geldi. İlçede Yılmaz ailesinin taziyesine gelen 5 kişilik aile, Kızıltepe yol ayrımından Ceylanpınar’a giriş yapmak isterken Viranşehir istikametinden gelen ve içerisinde 3 kişilik Turgay ailesinin olduğu araçla kafa kafaya çarpıştı. Kazada her iki araç yol kenarına savrulurken, araçlarda bulunan 8 kişi yaralandı. Kazada Menci A. (56), Habib T., Necat T., Baki T., Mehmet Ali A. (37), İsa A., Mehmet A. (65) ve Adnan T. çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan Adnan T., tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.



Murat Doğan / Urfa Değişim

urfada bayram nasıl geçti? ramazan bayramında yerli ve yabancı turistler göbeklitepe yılı sayesinde bu yoğunluk daha da arttı mezarlıklarda yoğunluk yaşandı bayramın tepkisi ilaçlama oldu 5 kişi hayatını kaybetti 35 kişi yaralandı