Urfa'da CHP'de sular durulmuyor!

TAKİP ET

CHP Şanlıurfa İl Başkanlığından ani kararla  CHP Suruç İlçe Başkanlık görevinden alınan Servet Gören, bugün CHP Şanlıurfa İl Teşkilatını savcılığa verdi.

Geçtiğimiz günlerde Viranşehir, Karaköprü, Suruç ilçe başkanlarını parti tüzüğüne aykırı bir şekilde görevden alan CHP Şanlıurfa İl Örgütü sert kayaya çarptı. Görevden alınan CHP Suruç İlçe Başkanı Servet Gören, CHP Urfa İl Örgütü hakkında suç duyurusunda bulunarak, İl Örgütünün aldığı kararı tanımadığını ve görevine devam edeceğini söyledi.

Başkan Gören, savcılıkta verdiği ifade görevden ayrılmayacağını ve İl Başkanlığı tarafından zorla görevden alma durumu iddiaları olacağını, istemsiz olayların yaşanacağını belirti.

Gören ifadesinde şunlara yer verdi.”Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu tarafından CHP Şanlıurfa İl Başkanı ve İl yönetimi görevden alınmış olup 21.02.2022 günü seçimleri yapmak için İl Kongresini yapmak üzere 7 kişilik bir geçici kurul atanmıştır. Bu geçici kurulun Siyasi Partiler Kanunu parti tüzüğümüzün 26/2 maddesi ve MYK kararı gereğince 45 gün içerisinde seçimleri yapması gerekirken bu yasal süre dolmasına rağmen 7 kişilik geçici kurul seçimleri yapmamıştır.

Siyasi Partiler Kanunu 19/5, CHP tüzüğümüzün 26/2 ve MYK kararı gereğince 45 günlük süre dolduktan sonra İl Geçici Kurul sıfatını da kayıp etmiştir. İl Geçici Kurulu sıfatı bile kalmayan dilekçemize ek olarak sunacağımız MYK kararında isimleri bulunanlar 45 günlük yasal sürelerinin çok ilerisinde 31.10.2022 tarihinde aşağıda isim ve imzaları bulunan CHP Suruç ilçe kongresinde seçilen ve Suruç İlçe Seçim Kurulu tarafından mazbata almış ilçe başkan ve yöneticilerini yetkileri olmadığı halde görevden almıştır. Siyasi Partiler Kanunu, Parti Tüzüğümüz ve MYK kararı gereğince dilekçemize ekte sunulacak olan MYK kararında isimleri bulunan şahısların bizi görevden alma hak ve yetkileri olmayıp böyle bir işleme tasarruf hukuka ve kanuna çok açık aykırı olduğundan görevimizin başında bulunmaktayız. Yani CHP Suruç ilçe başkanı ve yönetimi olarak haklı olarak görevimizi ifa etmeye devam ediyoruz.

 Ancak ekte sunulan Şanlıurfa İl Başkanlığı MYK Atama Yazısında isimleri bulunan 7 kişi görevi bırakmamızı istemekte olup bırakmamamız durumunda zorla bu görevi bıraktıracağımız şeklinde ciddi duyumlar almaktayız. Aynı şekilde bu 7 kişi tarafından İlçe Geçici Kurulu adı altında atanan 5 kişinin de bizden görevi kendilerine teslim etmemiz istenmektedir.

 Tüm bu belirtmiş olduğumuz nedenlerle seçilmiş İlçe Başkanı ve yönetimi olarak bizler ve gerek haksız ve hukuksuzca bizi görevden alan 7 kişilik İl Geçici Kurulu gerekse yasal dayanağı olmadığı halde yerimize atanan CHP Suruç İlçe Geçici Kurulu arasında kavgaların olma ihtimali kuvvetle muhtemeldir. Ve bunun sonucunda doğal olarak can güvenliğimiz de tehdit ve tehlike altındadır. Tüm bu belirtmiş olduğumuz ve Sayın Savcılığınızca resen araştırılacak nedenlerle can güvenliğimizin sağlanması dahil gerekli önlemlerin alınmasına ve ileride çıkabilecek herhangi bir kavga ve olayda CHP Şanlıurfa İl Geçici Kurulunda ve CHP Suruç İlçe Geçici kurulunda isimleri bulunan şahısların sorumlu olduğunu tarafınıza arz ve talep ederiz.Gereğinin yapılması saygıyla arz ve talep olunur.07.11.2022”

CHP