Urfa'da cinayetten aranan kişi yeraltında saklanırken yakalandı

TAKİP ET

Mersin'in Tarsus ilçesinde kasten adam öldürme şüphelisi olarak uzun süredir aranan şüpheli, Hilvan'da yeraltında özel olarak saklandığı evin bahçesinde yakalandı.

İddiaya göre firari şahıs namus meselesi yüzünden M.K.'yı öldürmek isterken olay anında M.K.’nın yanında bulunan arkadaşı O.Y. de kazaen öldürmesi üzerine firar etti. Mersin ili Tarsus ilçesinde meydana gelen Kasten Öldürme olayının şüphelisi olarak uzun suredir aranan A.K. isimli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar neticesinde şüpheli şahsın memleketi Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesi Üçüzler Mahallesinde saklanabileceğini düşünen ekipler operasyon düzenledi. Ancak şüpheli evde bulunmadı. Ancak 07.04.2023’te Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramada yeraltı görüntüleme cihazı kullanılarak evin bahçesinde şüpheli tarafından saklanmak için özel olarak hazırlanmış yeraltı sığınağı tespit edilmiş ve firari şahıs ele geçirildi.

Firar şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada; 1 adet 7.65 mm çapında kurusıkıdan çevirme tabanca, 1 adet Tabancaya ait Şarjör, 10 Adet 7.65 mm çapında fişek, 1 Adet Yarı Otomatik Ruhsatsız Av Tüfeği, 7 Adet Av Tüfeği Fişeği ele geçirildi.

Yakalanan firari şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mersin Tarsus kasten adam öldürme