Urfa'da feci kaza: 5 ölü, 14 yaralı

TAKİP ET

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları için Şanlıurfa'ya gelen otobüs kaza yaptı. Kutlamalara katılacak olan işçileri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi ise yaralandı.

Kaza, Birecik-Suruç karayolunda meydana geldi. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden yola çıkan yolcu otobüsü, Birecik-Suruç karayolunda devrildi. İlk belirlemelere göre kazada 5 kişi hayatını kaybederken, 13 kişi de yaralandı.







Yaralılardan 1'i Suruç Devlet Hastanesi'ne, 3'ü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 4'ü Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 4'ü Harran Üniversitesi Hastanesi'ne ve 4 yaralı da Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.







Kazada yaralananların isimleri ise şöyle:

Honey Ağca

Ahmet Bostancı

Hatice Entemiz

Rabia Gül

Emirhan Kısaca

Emre İlgay Kısaca

Fadime Yay

Sonay Er

Ezgi Abay

Tunahan Kısaca

Ali Ilgaz Abay

Fatma Gül

Meydana gelen kaza nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları da iptal edildi.





 Otomobilin lastiği uygun durumda değilmiş

Öte yandan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kazanın Halil Bala idaresindeki 45 HS 042 plakalı otomobilin, işçileri taşıyan Ahmet Bostancı'nın kullandığı 46 VK 309 plakalı midibüsün önüne kırması ve midibüsün sol tarafa devrilmesi sonucu meydana geldiği belirtildi.

Açıklamada, otomobil sürücüsü Halil Bala'nın Karayolları Trafik Kanunu'na göre "araç lastiğini uygun durumda bulundurmadığı" gerekçesiyle kusurlu olduğu kanaatine varıldığı belirtildi. 







 

urfada feci kaza: 4 ölü Şanlıurfada yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetti. kaza birecik-Şanlıurfa karayolunda meydana geldi olay yerine çok sayıda ambulans ve sağlık ekipleri sevk edildi