'Urfa'da göçü anlamaya çalıştık'

TAKİP ET

Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Hakan Gülerce, "Şanlıurfa'da paydaşlarımızla birlikte göç olgusunu anlamaya ve her türlü soruna mütevazi olarak da olsa işaret etmeye, çözüm önerileri sunmaya çalıştık." dedi.

Alanlarında uzman hocalarla 72 çalışmanın bir araya getirildiğini belirten Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Hakan Gülerce, “Nedenleri ve ürettiği sonuçlar itibariyle göç ve mültecilik konusu, bütün insanlığın omuzlarına yüklenmiş ve tek tek her birey ve toplum açısından sınanma anlamı taşıyan derin bir insanlık sınavına denk gelmektedir. Bu sınavı, bütün insani eşikleri göz önünde bulundurarak, en temel vicdani ilkeler çerçevesinde verebilmek ve çok yönlü pozitif sonuçlara ulaşmak için Üniversite, Kamu, Sanayi ve Sivil Toplum olarak sürecin tüm etkin aktörlerinin birlikte çalışmaları gerektiği açıktır. Biz de Harran Üniversitesi Göç Politikaları Uygulama ve Araştırma merkezi olarak, göçün merkezinde, Şanlıurfa’da paydaşlarımızla birlikte göç olgusunu anlamaya ve her türlü soruna mütevazi olarak da olsa işaret etmeye, çözüm önerileri sunmaya çalıştık” diye konuştu.



Bu toplantının Harran Üniversitesinde yapılmış olmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, “Biz göçe alışkın bir milletiz. Orta Asya içlerinden ve tarihin derinliklerinden göçle yoğrulmuş bir milletiz. Hicret dendiğinde heyecanlanan ve bu olguyla yoğrulmuş bir milletiz. Millet olarak göç edenleri de bağrımıza basarız." ifadelerini kullandı.

 

urfada göçü anlamaya çalıştık harran Üniversitesi göç politikaları göç olgusunu anlamaya ve her türlü soruna mütevazi olarak da olsa işaret etmeye