Urfa'da hangi bölgeler karantinaya alındı?

TAKİP ET

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, konuk olduğu ortak canlı yayın programında Şanlıurfa'da koronavirüs şüphesiyle bazı bölgelerin karantinaya alındığını belirtti. Vali Erin, Şanlıurfa'da salgından dolayı hayatını kaybeden kimsenin olmadığını da vurguladı.

Şanlıurfa’daki televizyon ortak canlı yayın konuğu olan Vali Abdullah Erin, koronavirüs ile ilgili yapılan önlemleri değerlendirdi. Vatandaşlara da önemli uyarılarda bulunan Vali Erin, sosyal medyada asılsız paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

 

Şanlıurfa’nın hangi bölgelerinde vakalar var?

Şanlıurfa’da koronavirüs vakasının olduğu alanlar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Abdullah Erin, “Hastanelerde, Viranşehir ve Birecik'teki yerleşim yerleri dışında Karaköprü'de Güllübağ ve Atakent mahallelerinde birer bina, Haliliye'ye bağlı Şair Nabi Mahallesinde bir bina, Eyyübiye'de Yenice'de Mahallesinde bir evde karantina uygulamamız var. Birecik'te karantina süresi sona erdi. Testleri pozitif çıkan hastaların irtibatlı olan kişilerin belirlenerek gözlem altına alınmaları, temas hikayelerinin  15 günlük takip süresi söz konusu. Urfalıların sağlık açısından güvenliği için bu tedbirler alınıyor.  Talebyad ve Resulayn'da da gerekli önlemleri aldık, bir ay önce oraya araç ve insan girişini yasakladık. Akçakale Gümrük kapısında termal kamera sistemi kurduk.” ifadelerini kullandı.

 

Şanlıurfa’da sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?

Vatandaşların evden çıkmamaları konusunda uyarılarını vurgulayan Vali Erin, sokağa çıkma yasağı ile ilgili “Urfalılar gerekli duyarlılığı gösterirse inşallah sokağa çıkma yasağına gerek kalmaz.” Şeklinde konuştu.



Urfa Değişim...

urfa’da hangi bölgeler karantinaya alındı? Şanlıurfa’da sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? Şanlıurfa valisi abdullah erin