Urfa'da hangi mahalleler kentsel dönüşüme girecek?

TAKİP ET

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa'da hangi mahallelerin kentsel dönüşüme gireceğini açıkladı.

Şanlıurfa'da yıllardır kentsel dönüşümü bekleyen mahalleler ile ilgili Bakan Murat Kurum'dan açıklama geldi. Şanlıurfa'ya gelen Bakan Kurum, kentte hangi mahallelerde kentsel dönüşüm projesi olduğu ile ilgili açıklamalarda bulundu.



İlk etapta çalışmalara başlanacak olan kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı bölgeleri açıklayan Bakan Kurum, "Eyyübiye Akçamescit Mahallemizde daha önce belirlediğimiz 40 hektarlık belirlediğimiz riskli bir alan var. Bu alanda kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatmıştık. 27 Aralıkta ihalesini gerçekleştireceğimiz 367 konut ve 35 ticaret merkezi projesi ile Akçamescit'teki projemizin ilk aşamasını gerçekleştirmiş olacağız. Vatandaşlarımızın rızasını alarak 40 hektarlık alanımızın dönüşümünü gerçekleştirmiş olacağız. Bunun yanı sıra Haliliye Yeşildirek projesinde de önemli bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçiriyoruz. Bu anlamda 294 konut 26 adet dükkanımızı da Ocak 2020 içerisinde ihale edeceğiz ve Yeşildirek'te vatandaşlarımızla da anlaşmak koşulu ile kentsel dönüşümü etaplar halinde yapmak istiyoruz. Haliliye'de devam eden bir kentsel dönüşüm çalışmamız var. Sanayinin de içerisinde olduğu hak sahibi vatandaşlarımız için 300 tane dükkanın 200 konut ve 40 ofisin kalan vatandaşlarımıza verilmek için Mart 2020'de ihalesini yapacağız. Yine Karaköprü'de Alibaba Mahallesi olarak bilinen alanda 70 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm projesini başlatıyoruz. Vatandaşlarımızın rızalarını alarak Karaköprü Belediyemiz ve Bakanlığımız bünyesinde bu süreci de başlatmış olacağız. Şehrimize yakışır bir projeyi yapmak istiyoruz. Siverek'te Selimpınar, Haliliye, Yenişehir mahalleleri ve Siverek Kale etrafı kaya riski taşıdığımız bir alan var. Toplamda 250 bin metrekarelik bir alan. Bu alanda vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tahdit edecek alanlarda kentsel dönüşüm projemizi başlatıyoruz. Deprem dönüşümü bekleyen vatandaşlarımızın sorunlarını çözüyoruz. Tüm bu çalışmalar çerçevesinde vatandaşlarımızın rızalarını alarak çalışmalarımızı yürüteceğiz. Yine Siverek'te kent ormanını 2020 yılı içerisinde tamamlayıp hizmete sunacağız. Viranşehir ilçemizde Çırçıp deresi Yenişehir Mahallesinde 142 bin metrekarelik bir millet bahçesi yapıyoruz. Bununla birlikte Şanlıurfa genelinde 5 millet bahçesini 2020 yılında vatandaşlarımıza kazandırmış olacağız. Birecik ilçesi de buna dahil. Yine bu proje çerçevesinde Fırat'tan iki yakaya yürüyüş yolu olarak tasarlanan projeyi gerçekleştirmiş olacağız. Viranşehir Hürriyet Mahallesinde mülkiyet sorunlarını da çözeceğiz. Tüm vatandaşlarımızın taleplerine karşılık verecek ve tüm sorunları çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

urfada hangi mahalleler kentsel dönüşüme girecek? Çevre ve Şehircilik bakanı murat kurum kentte hangi mahallelerde kentsel dönüşüm projesi eyyübiye akçamescit mahallemizde bu alanda kentsel dönüşüm çalışmaları haliliye yeşildirek projesinde