Urfa'da kaza:1 ölü 29 yaralı

TAKİP ET

 Irak'ın Süleymaniye kentinden Samsun'a yolcu taşıyan, Irak plakalı yolcu otobüsü, Şanlıurfa'da kaza yaptı. Şarampole devrilen otobüste bulunan 1 kişi hayatını kaybederken, 29 kişi yaralandı.

Kaza, saat 04.30 sıralarında Şanlıurfa-Viranşehir karayolunun 60’ıncı kilometresinde meydana geldi. Irak’tan Samsuna gitmekte olan  Talha Hasan’nın kullandığı 36 164 plakalı yolcu otobüsü Dağyanı mevkinde  henüz belirlenemeyen bir nedenle, şarampole yuvarlandı.Kaza haberinin duyulması üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, sağlık, jandarma, polis UMKE ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kazada, kadınlarında bulunduğu 29 kişi yaralandı. Şarampole yuvarlanan otobüsün altında kalan yaralıların çıkarılması için itfaiye ve jandarma ekipleri büyük çaba harcadı. UMKE ve jandarma ekipleri Arapça konuşarak yaralıları kent merkezindeki hastanelere kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 29 yaşındaki İbad Adnan Abbas hayatını kaybetti . 



Jandarma ve polis ekipleri, bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken, kurtarma çalışmaları nedeniyle, karayolu kısa süreliğine trafiğe kapatıldı.











 





(Haber Merkezi )