Urfa'da korona bitti mi?

TAKİP ET

Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan salgın sürecinde belirsizlik devam ederken Şanlıurfa Valiliği günlük açıklanan pandemi verilerini açıklamayı bıraktı. Salgın süreci boyunca İl Sağlık kurulu tarafından günlük olarak açıklanan karantina sayılarına ilişkin duyurular bir haftayı aşkın bir süredir yapılmıyor.

Korona virüs ülkemizde ve Şanlıurfa etkisini göstermeye devam ederken, Şanlıurfa Valiliği’nden farklı bir uygulama geldi. Valilik; İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından günlük olarak belirlenen karantina noktaları ile ilgili açıklama yapmamaya başladı. Son olarak 26 Temmuz günü 277 evin karantinaya alındığını açıklayan İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan o günden sonra yeni açıklama gelmedi. Günlük olarak açıklanan verilerde daha öncede sokak adresi bazlı karantina noktası açıklanırken, daha sonra bu uygulamadan vazgeçilmiş, ilçeye dayılı bir açıklama yöntemi tercih edilmişti. Son yapılan açıklama da ‘’ Birecik İlçemizde otuz altı, Bozova İlçemizde bir, Ceylanpınar İlçemizde on iki, Eyyübiye İlçemizde otuz dokuz, Halfeti İlçemizde bir, Haliliye İlçemizde altmış iki, Harran İlçemizde iki, Hilvan İlçemizde beş, Karaköprü İlçemizde doksan, Siverek İlçemizde dört, Suruç İlçemizde on iki ve Viranşehir İlçemizde on üç olmak üzere toplam 277 farklı adreste karantina uygulanmasına karar verildiği bilgisi paylaşılmıştı. Yapılan bu duyurudan sonra yeni bir karantina noktası olup olmadığına dair herhangi bir bilgi açıklaması yapılmadı.

 

Zirvede bırakıldı

Valilik tarafından açıklanan veriler baz alındığında bu yeni uygulamanın karantina sayılarının zirve yaptığı bir dönemde başladığı görülmektedir. 24,25 ve 26 Temmuz günleri açıklanan verilerde Şanlıurfa’nın karantina konusunda kendi rekorunu egale ettiği fark edilebilir. Korona ile yapılan mücadelede bilgi paylaşımının hayati derecede önem arz etmesi aşikâr iken, valilikten konu ile ilgili net bir açıklama gelmedi. Vali Abdullah Erin, 26 Temmuz akşamı düzenlediği basın toplantısında devam eden salgın süreci ile ilgili geniş bir açıklama yapmasına rağmen veri paylaşımı konusunda bir bilgi paylaşımı yapmamıştı.   



Gülbahar Balta / Urfa Değişim