Urfa'da mahallenin üçte biri icralık

TAKİP ET

Karaköprü ilçesine bağlı Atankent Mahallesinde muhtarlığa gelen zarflar pes dedirtti. Muhtarlığa 5 binden fazla zarf geldi. Gelen zarfların çoğu icra ve trafik cezalarından oluşuyor.

Çin’de ortaya çıkıp dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle ekonomik gidişat gün be gün kötüye gitti. Enflasyon ile birlikte gıda ürünlerinden elektronik eşyalara fahiş oranda zamlar geldi. Bu zamların yansıması olarak Karaköprü ilçesine bağlı Atankent Mahallesinde muhtarlığa gelen icra zarfları görenleri hayrete düşürdü. 5 binden fazla zarfın biriktiği muhtarlıkta muhtar Hasan Gümük, yaşananlardan üzüldüğünü posta görevini yaptığını söyledi.

Ekonomik gidişatın kötü gidişatı muhtarlıklara gelen tebligatlar ile fark ediliyor. Atakent Mahalle Muhtarı Hasan Gümük, yaptığı açıklamada, “Muhtarlık olarak postacılık görevini görüyoruz. Biz Şu aşamada Muhtarlığı bırakmış postacılık görevi görüyoruz. Evrakların çoğu icra trafik cezaları, vatandaşlara gelince cezalardan oluşuyor. Mahallemizin nüfusu yaklaşık olarak 30 bin. Şu aşamada elimde 5 bine tane evrak var. Bu tablo bizi üzüyor. Halkın ekonomik durumunu gösteriyor maalesef” dedi.


Yaşanan manzarayı anlatan Şanlıurfalı Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı ve Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Celal Çiftçi, “Şanlıurfa Karaköprü Atakent Mahalle Muhtarlığı’nda bu görüntüler, ekonomik durumun ne kadar kötü durumda bulunduğunun göstergesi. Mahallenin yarısı icralık, Türkiye Cumhuriyetinde insanların nasıl borç batağına girdiğinin göstergesi. Herkesin Allah yardımcısı olsun. Muhtarlar, adeta burada posta görevini görüyor” ifadelerini kullandı.
 

Şanlıurfa Karaköprü Atakent Mahallesi icra zarfları