Urfa'da PTT personeli yetersiz kalıyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın nüfusuna oranla PTT personellerinin yetersiz kaldığını söyleyen Şanlıurfa Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Midhat Özgültekin, 89 personel açığının olduğunu vurguladı.

Suriyelilerin de göç etmesiyle nüfusu 2 buçuk milyonu aşan Şanlıurfa'da PTT şubelerinin ve personellerin yetersiz olmasından dolayı sürekli yoğunluğun yaşanmasına neden oluyor. PTT'de işlemlerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, personel eksikliği nedeniyle sürekli şubelerde uzun kuyruklar oluşurken, Şanlıurfa Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Midhat Özgültekin de bu sorunu gündeme getirdi.

 

'89 personele ihtiyaç var'

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Midhat Özgültekin, "PTT’nin kargo hizmetleriyle birlikte iş hacmi artmış durumda. Tüm şubelerde toplam 89 personele ihtiyaç vardır. Ülkemizin tarihte önemli rol üstlenmiş, medeniyete beşiklik yapmış, kadim şehir Şanlıurfa’mız, 2 milyonu aşan öz nüfusu, 600 bini aşan Suriyeli muhacir kardeşlerimize de ev sahipliğini yaparak ülkemizin 8. büyükşehir konumuna sahiptir. Hizmetin en iyisine layık olan halkımıza, biz PTT Kurumu çalışanları olarak, PTT Kurumumuzun 400’ü aşan hizmet çeşitliliğini en iyi şekilde halkımıza sunma gayretindeyiz. Ancak bir türlü giderilemeyen personel norm eksikliği sıkıntısıyla karşı karşıya kaldık. Ayrıca uzun süreden beri yapılmayan norm tespitinin de yeniden yapılarak güncellenmesi gerekmektedir." dedi.



 



Şanlıurfa PTT Başmüdürlüğü bünyesinde bulunan PİDM PTT il ve ilçe merkezleri ve PTT şubelerimizde 89 memur ve postacı normu açığı bulunmaktadır. İyi ve rasyonel bir hizmet vermek için yeterli bir düzeyde personel sayısı, motorize araç ve teknik donanımla olur. Biz Şanlıurfa PTT çalışanları olarak halkımıza iyi bir hizmet sunabilmemiz için memur, postacı, teknik personel  ve araç açığının acilen doldurulmasını talep etmekteyiz. Karaköprü’de bulunan PİDM'de çalışan personellerin ve vatandaşların da ulaşımda problem yaşadıkları, servis konulması veya büyükşehir belediyesi ile görüşülerek ulaşım sorununun en kısa sürede giderilmesi gerekmektedir. Diğer bir konu ise Şeyhçoban mevkiinde bulunan 44 bin metrekare arsa üzerinde yapılması hedeflenen PİDM binasının tüm projelendirme ruhsat işlemi bitmiş olup, PTT Genel Müdürlüğümüzde yapım ihalesinin yapılması için beklemektedir. Bu PİDM binasının ihalesi acilen yapılarak hizmet sunulmasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.



son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber saati ptt personel açığı birlik haber sen