Urfa'da sağlık çalışanına şiddet

TAKİP ET

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları devam ediyor. Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde Aile Sağlığı Merkezinde çalışan sağlık çalışanına şiddet uygulandı. Emniyet, olayla ilgili idari ve adli işlemler başlattı.

Pandemi süresince fedakârca çalışan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet devam ediyor. Haliliye merkez ilçesinde Paşabağı Aile Sağlığı Merkezinde çalışan sağlık çalışanına şiddet uygulandı. Olay üzerine darp raporu alan sağlık çalışanı şiddet mağduru M.D., zanlı hakkında şikayetçi oldu. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü zanlı hakkında idari ve adli soruşturma başlattı.

 

Erkuş’tan sağlıkta şiddete tepki

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, Paşabağı Aile Sağlığı Merkezinde çalışan sağlık çalışanına uygulanan şiddet ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Erkuş, sağlıkta şiddeti kınadığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Pandemi süresince fedakârca çalışan sağlık personellerimize yönelik Paşabağı Aile Sağlığı Merkezinde meydana gelen şiddet olayı, kabul edilemez bir durumdur.

 

Toplum vicdanını yaralayan bu olay ile ilgili hukuki işlemler başlatılmış olup şiddetin her türlüsünün karşısında olduğumu bildirir sağlık personellerimize geçmiş olsun dileklerimi sunarım.”

 

paşabağı aile sağlığı merkezi Şanlıurfa İl sağlık müdürü doç. dr. emre erkuş