Urfa'da seçim kutlamasında hayatını kaybetti! Baro takipçisi olacak

TAKİP ET

Şanlıurfa Barosu, 28 Mayıs'ta ikinci tur cumhurbaşkanı seçimi kutlamalarında hayatını kaybeden çocuk için yaptığı açıklamada acılı ailenin yanında ve hukuki sürecin takipçisi olacağını duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası kutlamalar sırasında başına yorgun mermi isabet eden 14 yaşındaki Emirhan Gelgir ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Konuyla ilgili Şanlıurfa Barosu’ndan bir açıklama geldi.

Baro’dan yapılan açıklamada, bilgi sahibi olanların ivedilikle kolluk güçleri ile irtibata geçmesi ve acılı ailenin yanında ve hukuki sürecin takipçisi olacaklarını bildirdi.

İşte Baro’dan yapılan o açıklamada:

“28 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası gerçekleştirilen kutlamalar sırasında başına yorgun mermi isabet eden 14 yaşındaki Emirhan Gelgir ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiştir.

Emirhan’ı yaşamdan koparan silahı ateşleyen magandanın kimliği ise henüz belirlenememiştir.Konuya ilişkin bilgi sahibi olanların ivedilikle kolluk güçleri ile irtibata geçmesi çağrısında bulunuyor

Tüm bu süreçte; hem failin bulunması hem de çarpık silah kullanım kültürü ile mücadele konusunda, acılı ailenin yanında ve hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Şanlıurfa Barosu cumhurbaşkanı seçimi