Urfa'da seçmen kayıtlarının taşınmasına iddialarına tepki!

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı, son günlerde kamuoyunda ve sosyal medyada dile getirilen, vatandaşların bilgisi dışında ikametgahlarının değiştirilmesi suretiyle seçmen kayıtlarının taşınması durumuna tepki gösterdi.

Partiden yapılan açıklamada, bu durumun birçok vatandaşın seçime katılım sürecini aksattığı, "seçim güvenliği"ni tehdit ettiği ve seçimlerin demokratik çerçevede sağlıklı olmayan bir süreçte yapılacağı endişesini yarattığı belirtildi.

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak;

Seçim günü vatandaşların mağdur olmaması ve demokrasinin gereği olan seçme hakkını kullanabilmesi için şehir merkezinden Halfeti ilçemize ulaşım imkanı sağlama kararı almış bulunmaktayız.

Tüm vatandaşlarımızın öncelikle e-devlet kanalından Seçimde oy kullanacakları yeri kontrol etmelerini ve mağdur edilmiş vatandaşlarımızın da kendilerine en yakın partimiz teşkilatlarına müracaat etmelerini önemle rica ediyoruz.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Seçimlere sayılı günler kala yaşanan bu durum, demokrasinin en temel ilkelerinden biri olan seçme ve seçilme hakkının gasp edilmesi anlamına gelmektedir. Vatandaşlarımızın sandığa gitme özgürlüğünü engellemeye yönelik bu girişimlere karşı tüm kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri