Urfa'da sel mağduru çiftçi yalın ayakla sorunlarını Özaslan'a aktardı

TAKİP ET

HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan ve beraberindeki heyet, sel felaketi yaşayan Sağlık Kırsal Mahallesi'ni ziyaret etti. Ziyarette vatandaşların sorunları dinlendi ve yetkililere çağrıda bulunuldu.

Yoğun yağışlar ve altyapı eksikliği nedeniyle sel felaketi yaşayan mahalle sakinleri, ciddi zarar gördüklerini ve seralarının kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Selden sonra yetkililere ulaşamadıklarını da dile getiren vatandaşlar, Özaslan'a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Yaşanan mağduriyeti yerinde görmek için mahalleyi ziyaret eden Özaslan, devletin varlık sebebinin hizmet olduğunu ve buradaki vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı. Altyapı eksikliğinin sel felaketinin ana sebebi olduğunu ve bu sorunun çözülmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini de belirten Özaslan, doğal afetlerin önlenemez olduğunu, ancak alınacak tedbirlerle zararın minimuma indirilebileceğini söyledi.

Özaslan, yetkililere seslenerek, "Şanlıurfa Valiliğini, DSİ’yi, Tarım İl ve İlçe Müdürlüğünü, Eyyübiye Kaymakamlığını ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Eyyübiye Belediyesi koordineli çalışacak ve buradaki mağduriyetin giderilmesi bir an önce çalışma başlatacaklar. Sorunlara duyarsız kalmak maalesef bu problem ortadan kalkmıyor. Yolların altındaki tahliye kanalları düzgün çalışmış olsaydı bugün Sağlık mahallesi bu felaketle karşılaşmayacaktı. Yine diyoruz ki doğal afet önlemez ama alınacak tedbirlerle zararı minimuma indirilebilir. Bu da ilgili kurumların düzenli çalışması ve sorunları dert edinmesiyle olur. Şimdi söz yetkililerde, bakalım ne kadar sürede Sağlık mahallesine gelecekler?” dedi.

HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan sel felaketi Sağlık Kırsal Mahallesi