Urfa'da Semra Güzel protestosu

TAKİP ET

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması Şanlıurfa'da protesto edildi.

Halkların Demoktratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yapılan oylamayla kaldırıldı.

HDP Urfa İl Başkanlığı binası önünde gerçekleşen açıklamaya Türkiye İşçi Partisi (TİP), Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. "Semra Güzel halkın vekili kadınların iradesidir" yazılı pankart ardında konuşan HDP Urfa İl Eşbaşkanı Çiğdem Karakeçili, Güzel'in vekilliğinin düşürülmesini kınadı.
 
Ardından konuşan HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan ise, dört partinin parlamentoda Kürt karşıtlığı noktasında, HDP karşıtlığında birleştiğini söyledi. Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasını kınayan Öcalan, "Dün cemaatle iş tutanlar, cemaat lideri Fethullah Gülen ile boy boy fotoğrafları çıkanlar bu ülkede bakandır, bu ülkede başbakandır, milletvekilidir, validir. Bu ülkede her noktada görev almıştır. Şu an bizi ‘terör’ ile itham edenler teröristin önde gidenidir. HDP olarak teröre ve terörizme karşı mücadele yürütüyoruz. En büyük terör, terörizm, HDP üzerinden partimize uygulanmaktadır. Tüm bileşenlerimizle, tüm partimizle, tüm arkadaşlarımızla bu mücadeleyi yürüteceğiz. Mücadele amacına ulaşana kadar da devam edecektir" diye konuştu.
 

Halkların Demoktratik Partisi Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel