Urfa'da siyaset çıkılmaz bir hal aldı

TAKİP ET

Dün TV100 programına katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül hakkında ortaya atılan iddialara cevap verdi.

Son dönemlerde Urfa ve Türkiye siyasetine istifasıyla damgasını vuran Ahmet Eşref Fakıbaba her geçen gün daha fazla gündem oluyor.

Katıldığı programda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı Beyazgül “Fakıbaba bir tweet atarak beni zan altında bırakıyor” dedi.

“FAKIBABA BENİ ZAN ALTINDA BIRAKIYOR”

Arsa satımlarıyla ilgili suçlu olduğu öne sürülen başkan Beyazgül: “Fakıbaba 4 yıl boyunca hiçbir toplantımıza katılmadı. Hiçbir projede önderliğimizi yapmadı. Hiçbir sıkıntımızın içinde bulunmadı ve bir gün sonra istifa edip ondan önceki günde tweet atıyor. “10-12 Milyonluk arsaları satacağına gel bunları yap ve öyle belediyeye gelir elde et” halbuki biz o arsaları satmadık ve biz o arsalarla ilgili bir şey de yapmadık. Neden böyle bir tweet atma gereği duyuyorsun. Ben bir fikrim varsa bile gidip kendisiyle paylaştım. Halk içinde kendisine toz konmaması için ona laf ettirmedim. Oda kalkıp tweet atıp beni zan altında bırakıyor.” şeklinde konuştu.

“KENDİSİ YÜZLERCE ARSA SATTI “

Sözlerine daha sonra şu şekilde devam eden başkan Beyazgül: “Kendisi yüzlerce arsa sattı ve Türkiye’de en fazla arsa satan bir belediye başkanıdır. Belediye başkanıyken ‘Hiçbir milletvekili benim işime karışmasın’ diyordu peki o neden şuan karışıyor.

“BEYAZGÜL LİYAKATA DİKKAT ETMİYOR”

Programın ilerleyişinde mesaj atan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: “Başkan Beyazgül’e sorduğumuzda sorularımıza cevap vermiyor. Belediyeyi akrabalarıyla doldurdu. Liyakata dikkat etmiyor.” ifadelerini kullandı.

“ÇOĞU AKRABAMIN İŞİNİ GÖRMEDİM DİYE BANA KÜSTÜLER”

Cevap verme hakkı doğan başkan Beyazgül: “Kimmiş benim akrabalarım, beklentileri karşılanmadı diye çoğu akrabam bana küstü. Ben Mahmut Tanal’a diyorum gel öyleyse ispat et. Tanal diyor ki aynı soyadından olanları söylersem istifa eder mi? Benim soyadımdan 2 kişi zaten eski belediye başkanı zamanında işe girmişti.” diyerek cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal zeynel abidin beyazgül Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ahmet Eşref Fakıbaba