Urfa'da sokak köpekleri az daha can alıyordu!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da uzun zamandır sorunların başında gelen sokak köpekleri az daha can alıyordu.

Şanlıurfa’nın her ilçesinin her sokağında adeta sürü gibi dolaşan sokak köpekleri,  tehlike saçmaya ve vatandaşların can güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor.

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından büyükşehirlere sokak hayvanları toplayın talimatı ne yazık ki Şanlıurfa’da havada kaldı.

Bugün sabah saatlerinde tehlikeye adeta davetiye çıkaran sokak köpekleri az daha bir kız çocuğunun hayatından olmasına sebebiyet veriyordu.

Sabah saatlerinde Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinin Yenice Mahallesinde sokak köpeklerin saldırısına uğrayan küçük kız çocuğu kaçtığı esnada yoldan gecen aracın altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Otomobil sürücüsünün ani freni ve refleksi sayesinde kıl payı kurtulan küçük kız çocuğu korkudan fenalık geçirdi.

Korkudan ağlayan kız çocuğunu çevredeki vatandaşlar ve otomobil sürücüsü teselli etti.

ZEYNEL BAŞKAN SADECE KONUŞTU!

Sokak hayvanlarının toplatılması veya kısırlaştırması yönünde çalışmalarının olup olmadığı yönünde sorulara cevap veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Belediye başkanı seçildikten sonra 3 tane hayvan rehabilitasyon merkezi kurduk. Bunlardan bir tane Siverek’te, bir tanesini Haliliye ilçesinde bir tanesini de merkezde. Sokak hayvanlarını ne kadar kısırlaştırılırsa o kadar başarı elde ederiz. Bunun içinde Veteriner Odasıyla bir sözleşme hazırladık. Biz 5 tane veteriner alsak sizin serbest çalışan veterinerleriniz kadar etkili olamayız. Dedik. Bunun için sizin veterinerlerin kısırlaştırdığı hayvan sayısı kadar o veterinere bir ödeme yapalım. Yani ücret verelim. Şimdi bu şekilde bir adım attık. Bu hayvanların kısırlaştırılarak azaltılması gerekiyor.” İfadelerini kullanarak konuyu başından savmıştı.

Sokak Köpekler ZeynelBeyazgül Urfa