'Urfa'da sorun var ama gelişmeler de fazla'

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın eğitim alanında sorunların olduğunu ancak yaşanan gelişmelerin de fazla olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, Şanlıurfa'da 500 çocuğun zeka gücü sınıfları ile yeteneklerini keşfettiğini belirtti.

Bilim ve teknoloji dünyasında çocuklara rehberlik eden Zeka Gücü sınıflarından Şanlıurfa Haliliye BİLSEM, 3 yılda yaklaşık 500 çocuğun özel yeteneklerini keşfetmesine imkan sağladı. Zeka Gücü Projesi’nin yeni döneminin tanıtım toplantısına da ev sahipliği yapan Şanlıurfa BİLSEM’de, üç önemli yenilik açıklandı. Yeni dönemde Zeka Gücü online eğitim içerikleri tüm öğrencilerin erişimine açık olacak, eğitim içeriklerine Zeka Gücü mobil uygulaması aracılığıyla her an, her yerden ulaşılabilecek ve Zeka Gücü sınıflarında artık Turkcell Robotik ve Programlama Kiti kullanılacak. Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde BİLSEM (Bilim ve Sanat Merkezleri) bünyesinde gerçekleştirilen Zeka Gücü Projesi'nin yeni dönemi ile ilgili tanıtım toplantısı Şanlıurfa Haliliye BİLSEM’de yapıldı. Anadolu’nun özel yetenekli çocuklarının ilgi alanlarına göre eğitim aldıkları projenin yeni dönemiyle ilgili önemli açıklamalar Şanlıurfa’dan tüm Türkiye’ye duyuruldu.







Er: Şanlıurfa eğitiminin özelinde sorunlar var ama gelişmeler de fazla

Şanlıurfa'da toplantıya katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı İbrahim Er, “Şanlıurfa özelinde ve genel olarak eğitimde sorunlarımız elbette var ama gelişmeler de bir hayli fazla. En genç nüfusa sahip olan Şanlıurfa'da son 2 yılda 4 bin derslik yapılmış. Eğitimden sağlığa, ekonomiye Türkiye hedefleri olan bir ülkedir. Uzun erimli ve ciddi hedeflerde güvencemiz gençler ve çocuklardır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayacak bir eğitimle, bu hedefleri başarmamız mümkün olabilir." dedi.

Urfa'da 3 yılda 500 çocuk yeteneklerini keşfetti

Özel yetenekli çocukların da çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı İbrahim Er, "43 bin çocuğumuz BİLSEM’lerde eğitim alıyor, bu rakamı çok yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak özel teşebbüslerle işbirliğimizi çok önemsiyoruz. Zeka Gücü projesi, 2023 eğitim vizyonumuzla çok uyumlu ve ciddi katkı sağlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde 2016 yılında başlayan Turkcell’in Zeka Gücü projesiyle Türkiye genelinde 27 ilde toplam 33 sınıf kuruldu. 2019 yılında bu sayının artması hedefleniyor. Urfa’da 3 yılda yaklaşık 500 çocuk Zeka Gücü sınıflarında özel yeteneklerini keşfetti, eğitim aldı." şeklinde konuştu.







İbrahim Er, "Projede okullara kurulan Zeka Gücü Laboratuarlarındaki öğrencilere dizüstü bilgisayar, üç boyutlu yazıcı, akıllı tahta, elektronik set ve alet takımları gibi olanaklar sunuluyor. Çocuklar yapay zeka, programlama, uzay bilimleri, robotik, akıllı ev ve bulut teknolojilerine yönelik eğitim alıyor, projeler geliştiriyor. Zeka Gücü sınıflarıyla çocuklar geleceğin dünyasına hazırlanırken, aynı zamanda yerli ve milli teknoloji üretimine de çok önemli yatırım yapılıyor. Türkiye’de Maker Hareketi’ne (Kendin Yap) yönelik en kapsamlı adımlardan biri olan Zeka Gücü Projesi’nde, 2017 yılında, içeriğinde 2 adet LED, 2 adet DC Motor ve Makey Oz+ bulunan Maker ve Kodlama Kiti, 81 ilde 22 binden fazla dağıtıldı.  Ayrıca 6 bin öğrenciye yüz yüze, eğitim portalı ile  200 bin saati aşkın online eğitim verildi. Zeka Gücü sınıfları ile bugüne dek toplamda 30 bin öğrenci geleceğin teknolojisiyle buluştu." ifadelerini kullandı.

 

urfada sorun var ama gelişmeler de fazla milli eğitim bakan yardımcısı İbrahim er Şanlıurfa bİlsem zeka gücü projesi urfada 3 yılda 500 çocuk yeteneklerini keşfetti 30 bin öğrenci geleceğin teknolojisiyle buluştu