Urfa'da yolunu kaybeden akbaba ülkesine gönderildi

TAKİP ET

Sırbistan'a ait olan ve Şanlıurfa'da bitkin halde bulunan Kızıl Akbaba, tedavisi yapıldıktan sonra doğaya bırakılmak üzere Sırbistan'a gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Karaali bölgesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince bulunan kızıl akbaba, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Teslim alınan kızıl akbaba, Karaköprü ilçesinde bulunan Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine götürüldü. Burada tedavisi biten akbabanın Sırbistan'dan geldiği ve oradaki Av Kuşlarını Koruma Vakfına ait olduğu tespit edilerek doğaya bırakıldı. Ancak bir süre sonra kızıl Akbaba, Kahramanmaraş'ta çobanlar tarafından bitkin bir halde bulundu. Bunun üzerine tekrar Şanlıurfa'ya getirilen akbaba, yeniden tedaviye alındı. Tedavisi biten akbaba bu kez Sırbistan'da bulunan Av Kuşlarını Koruma Vakfı ile yapılan görüşmeler sonucu kargo uçağı ile Sırbistan'a gönderildi.

Sırbistan'a ulaşan akbabanın doğal yaşam alanına bırakılacağı belirtildi.



urfada yolunu kaybeden akbaba ülkesine gönderildi sırbistana ait olan ve Şanlıurfada bitkin halde bulunan kızıl akbaba Şanlıurfa ın eyyübiye ilçesine bağlı karaali bölgesinde gölpınar yaban hayvanı kurtarma ve rehabilitasyon merkezi