Urfa'da yürüyüşle terör lanetlendi

TAKİP ET

Diyarbakır'da sivil vatandaşlara yönelik yapılan bombalı sonucu tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa'da da şehitlere saygı, teröre lanet için yürüyüş yapıldı.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde minibüsün geçişi sırasında terör örgütü tarafından döşenen bomba infilak etti. Meydana gelen saldırıda 7 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi de yaralanmıştı. Saldırının ardından tüm yurtta teröre lanet tepkileri artarken, Şanlıurfa'da da teröre lanet için yürüyüş düzenlendi. 



Sivil Toplu Kuruluşları tarafından organize edilen tepki yürüyüşüne Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanları, Milletvekilleri, siyasiler ve vatandaşlar katıldı. Öğle namazının Dergah Camisinde kılınmasının ardından başlayan yürüyüş, Yıldız Meydanında bulunan Ulu Camide sona erdi. Teröre lanet sloganlarının atıldığı yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı.







Grup adına basın açıklamasını okuyan Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, "Aziz milletimiz dili, dini, milleti ne olursa olsun yaratılmış her insan yaratılmışların en şereflisi olarak değer vermiş. Bu millet tüm dünyanın gıpta ile baktığı bir devlet geleneği yaşatmıştır. Hür ve bağımsız devlet anlayışımızı, kıyamete kadar yaşatacağımızı, istikbalimize kastetmek isteyen her kim olursa olsun çok acı bir şekilde öğrenmiştir. Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısında 7 kardeşimizi vahşice katletmişlerdir. Ülkemizin terörle mücadele kapsamındaki kararlılığı karşısında tıkanma noktasına gelen terör örgütü, artık militan temin edemez hale gelmiştir." dedi.







"Milletimiz her şeyin farkındadır." diyen Yavuz, "Birlik, beraberliğimize ve istikbalimize kast etmeye çalışan Amerika başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin de desteği ile ülkemize kast etmeye çalışan terör örgütleri hak ettikleri ceza ile karşı karşıya kalacaklardır. Bilmeleri gereken en öneli şey, bu millet asla ölümden korkmaz. Bu millet kutsal değerleri uğruna can vermekten zerre kadar çekinmez. Birlik beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmaya kast eden terör ve destekçilerini lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

urfada terörü lanetlemek için yürüdüler Önceki gün diyarbakırın kulp ilçesinde minibüsün geçişi sırasında patlayıcının infilak etmesi teröre lanet yürüyüşü