'Urfa, daha fazla pay sahibi olacak'

TAKİP ET

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Şanlıurfa'da 3 gün boyunca düzenlenen Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hayati değer taşıyan projeleri görüştüklerini belirten Özhaseki, Şanlıurfa'nın daha fazla pay sahibi olacağının altını çizdi.

Ak Pati Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı Şanlıurfa’da yapıldı. Toplantıya Şanlıurfa, Adıyaman, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Şırnak, Van illerinden belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı. 3 gün süren toplantı ile ilgili Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimlerden sorumlu Mehmet Özhaseki, değerlendirmelerde bulundu. Şanlıurfa'nın geleceğinin daha iyi bir seviyeye getirilmesi için hayati projeleri görüştüklerini söyleyen Özhaseki, Suriyeliler konusunda ağır yükü taşıyan Şanlıurfa'ya pozitif ayrımcılık yapıldığını vurguladı.

 

'Şanlıurfa bir başka Şanlıurfa olacak'

Toplantının amacının bölgede birtakım sorunları çözmek olduğunu belirten Mehmet Özhaseki, "Bizim buradaki amacımız bölgedeki bütün belediyelerimizin toplantısıyla birlikte birtakım sorunları birlikte konuşmak, onlara çözüm yolları aramak, bizim genel merkezimizin prensiplerini onlara aktarmaktır. Ancak haliyle seçtiğimiz bölge de önemlidir. Seçtiğimiz kent Şanlıurfa merkezdir. İlk günde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte Şanlıurfa'da yapılacak olan projeleri tekrar masaya yatırdık. Şanlıurfa için neler yapılabilir konusunda hayati projeleri görüştük. Beraber ilgili bakanlıklarımızı aradık. Bu işe hep birlikte sıcak bakmalarını ve bu konuda talimat vermelerini rica ettik. Bu projeler hususunda epeyce yol alındığını söyleyebiliriz. Gayret etmeden, çabalamadan olmuyor. Bu nedenle bu konuda gayret edeceğiz. Bunun neticesi Şanlıurfa'ya hayırlı olacaktır. Binbir  türlü bereketin ve güzelliğin olduğu bu coğrafyada gayretimizle özellikle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaptığımız çalışmalarla Şanlıurfa'nın bir başka Şanlıurfa olacağı görüşü hakim. Belediye Başkanımız, İl Başkanımız ve milletvekillerimizle tek yürek halinde Ankara'da yapılacak olan projeleri takip ediyorlar." dedi.  

 

'Bu bölgede asayiş sorununu bitirdik'

"İçinde yaşadığımız bu bölgede yurt dışından birtakım tahrikler, destekler ve teşviklerle, yurt içinden de kandırılmış tiplerin ortaya çıkmasıyla kangren halini almış, sorunlar yumağı haline gelen ve çözülmesi çok zor olan konular vardır." diyen Özhaseki, "Başta bölücülük gibi bir bela vardı, yüzlerce yıldır birlikte yaşadığımız bu coğrafyada bizi birbirimizden koparmak isteyenler, kardeşi kardeşe kırdırarak nemalanmak istiyorlardı. Bu ülkenin zayıflamasını, parçalanmasını istiyorlardı. Ülkemizin güneyinde terör örgütü oluşturma gayreti içerisindeydiler. Yıllarca dost dediğimiz ülkeler, o terör örgütlerine destek vermeye devam ettiler. Biz burada çok şükür asayiş sorununu hallettik. İnşallah burada bir daha asayiş sorunu olmayacak. Son seçimde bölücü terör örgütü ile bağlantısı olanların yarısı ellerindeki belediyeleri kaybetti. Bölücü örgütün siyasi uzantısının buralarda hizmette gözü olmadığını bir kez daha gördük. Temizlik hizmetlerini bile vermiyorlar. Bir taraftan hizmetleri yaparken, o bölgeleri kalkındırmaya çalışırken, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe de önem veriyoruz." diye konuştu.





 

'Bakan yardımcıları ile belediye başkanlarını bir araya getirdik'

Belediye Başkanlarını bakan yardımcıları ile bir araya getirdiklerini söyleyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Bölge toplantılarının özel öneminin yanı sıra genelde de takip ettiğimiz husus, belediyecilik okulu olan bir iş değildir. Başkanlar okuyarak belediye başkanı olmuyorlar. Bu nedenle Ak Parti olarak bir belediye başkanı neler yapabilir, bütüncül bir anlayış nedir? gibi konuları kendi içimizde istişare ediyoruz. Tecrübeli belediye başkanlarımız bu toplantıda tecrübelerini paylaşıyor. Ele alınan konular, rastgele değil, üzerinde çalışılmış, bundan sonra da belediyeciliğimizin yol haritası olan konulardır. Bakan yardımcılarımızı ve belediye başkanlarımızı bir araya getirdik." şeklinde konuştu.  

 

'Şanlıurfa'nın çok fazla pay alacağı bir ortama giriyoruz'

Özhaseki, "Belediyelere verilen mali kaynaklar o ilin vergisine göre hesaplanıyor. Birçok belediyenin mali kaynak konusunda şikayeti var. Bu konuda zaten çalışmalarımız var. Bu durumda Şanlıurfa gibi büyükşehirlerin çok daha fazla pay alacağı bir ortama doğru gidiyoruz." sözlerine yer verdi.  

 

'Suriyeliler konusunda Şanlıurfa'ya pozitif ayrımcılık yapılıyor'

Suriyeli konusuna da değinen Mehmet Özhaseki, "Dünyada diğer devletler Suriyeli sığınmacıları ülkelerine almazken, bu sığınmacılara kapılarımızı açtık. Bu nedenle Türkiye tarihte en vicdanlı devlet olarak biliniyor. Ancak bu konuda bazı illerimiz daha fazla bir yükü almıştır. Bu konuda Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis gibi illerimize zaten pozitif ayrımcılık yapılıyor. Özellikle Şanlıurfa'daki alt yapı ile ilgili 60 milyon Euroluk bir hibe çıkarmıştık. Bunun yüzde 90'ı hibe, yüzde 10 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden karşılanacak. O da İller Bankası tarafından çok uzun vadeli kredilendirilecek." ifadelerine yer verdi.  

 

urfada yapılacak olan projeleri görüştük ak parti genel başkan yardımcısı mehmet Özhaseki seçtiğimiz kent Şanlıurfa merkezdir Şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı