Urfa, desteğin karşılığını alacak mı?

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, "Bize düşen görev, Şanlıurfalı vatandaşlarımızın bize olan güvenini boşa çıkarmamak. Onların verdiği oyları helal ettirmek, çalışmaktır." dedi.

Şanlıurfa'da birçok sorun çözüm beklerken, yapılan çalışmaların da belirlenen sürede bitirilememesi ve yarıda kalması tartışmaları gündemde tutmaya devam ediyor. Özellikle Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı, Karakoyun Viyadük projeleri gibi bazı çalışmaların gereğinden fazla uzaması, yeni sorunların oluşmasına neden olurken, bu konularda ise yöneticilere tepkiler de artıyor. 







Şanlıurfa'da düzenlenen Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Şanlıurfa'ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Şanlıurfa'da devam eden çalışmalar ve yıllardır vaat edilen projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile projelerin durumunu görüşen Özhaseki, Şanlıurfalıların Ak Parti'ye verdiği desteğe karşılık söz verilen bu çalışmaların bir an önce bitirilmesi için görüşmelerin sağlanacağını belirtti. 



'Belediye başkanlarımızı bakanlarla yüz yüze görüştüreceğiz'

Şanlıurfa'yı geleceğe taşıyan projeler hakkında bakanlar ile birebir görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, "Yapacağımız tasarrufları ve konuları takip ederken, gittiğimiz illere faydamız olsun istiyoruz. Şanlıurfa'nın ev sahipliğinde gerçekleştirdiğimiz toplantıda, 15 kadar eski Büyükşehir Belediye Başkanlıklarını yapmış duayen isimlerimiz var. Bu arkadaşlarımızla merkez seçtiğimiz illere gidip projeleri gözden geçirip tecrübe ve bilgilerimizi gözden geçirmeye çalışıyoruz. Tecrübe kolay kolay elde edilmiyor. Yıllar içerisinde yaşanmışlıklar içerisindeki en kıymetli bilgiler, nihayetinde yaşını başını almış insanlarda oluyor. Biz de burada bir taraftan belediyelerimiz ile ilgili 3 gün sürecek toplantılar yapacağız. Bu çalışmanın içerisinde mevzuatla birimi, halkla ilişkiler bölümü ve bizim Ak Parti olarak dikkat ettiğimiz prensiplerimizi tek tek anlatmaya çalışacağız. Bir taraftan da belediye başkanlarımızı gelecek olan 10 kadar bakanımızla birlikte karşı karşıya getirip sorunlarını birebir görüşme, dosyalarını verme ve onları da takip etme imkanı sunacağız." diye konuştu. 







'Şanlıurfa'yı geleceğe taşıyacak projeleri görüşeceğiz'

Şanlıurfa'dan Ak Parti'ye yüksek oranda destek çıktığını sözlerine ekleyen Özhaseki, kendilerinin de bu destek karşısında daha çok çalışmaları gerektiğini vurguladı. Mehmet Özhaseki, "Bizi ilgilendiren en önemli şey, bizim tecrübeli belediye başkanı arkadaşlarımızla Şanlıurfa'nın projelerini görüşmek, şehri geleceğe taşıyacak projelerde başarıyı nasıl yakalayacağımızı görüşmek olacak. Şanlıurfalılar, sadece bir ilçe dışında yüksek oy oranı ile bizi seçtiler." şeklinde konuştu. 



'Aldığımız oyları helal ettirmek için çalışacağız'

Kendilerine düşen görevin, vatandaşların güvenini boşa çıkarmamak olduğunu vurgulayan Özhaseki, "En önemli görevimiz, Şanlıurfalı vatandaşlarımızın verdiği oyları helal ettirmek, çalışmaktır. Herkesin '2-3 yıl sonra iyi oldu da oy verdik' demelerini sağlamak. Bunun için de çalışmak gerekiyor. Hiçbir başarı tesadüfi olmaz. Başarıların altında mutlaka emek ve gayret vardır. Bugünkü görüşmemizde bakanları ve ilgili arkadaşları arayarak bu işleri nasıl yapabileceğimizi birebir konuştuk. 

Bazıları konular ile ilgili bayramdan sonraya randevulaştık. Şanlıurfa için önemli olan askeriye, üniversite, dere ıslah projeleri, kentsel dönüşüm projelerini görüştük. Şanlıurfa'yı çok seven bir kardeşiniz olarak Ankara Genel Merkezde fahri ve gönüllü olarak çalışmaya hazırım." ifadelerini kullandı. 

Beyazgül: Halkımızın talebi olan projelerimizi görüştük

Yapılan görüşmede hangi konuların görüşüldüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Askeriyenin yeri, Karakoyun ile ilgili yer, millet bahçesi olabilecek alanlar, Eyyübiye'ye ilişkin sorunları görüştük. Ancak çözüm noktasında neler yapılabileceği zaman içerisinde mümkün olacak." dedi.



urfa.com mynet.com urfa urfa haberleri urfam haber urfa habercisi urfalılar büyükşehir belediye başkanı zeynel abidin beyazgül ak parti3 mehmet özhaseki