Urfa en başarısız il oldu

TAKİP ET

Covid-19 tedbirleri kapsamı nedeniyle uzaktan eğitimin uygulandığı Türkiye'de Şanlıurfa online eğitimde, en başarısız il oldu.

Urfa Türkiye’nin en genç nufusuna sahip olan bir il olmasıyla beraber,  İstanbul’dan sonra en çok öğrenciye sahip olmasıyla yapılan araştırmalara göre, online eğitiminde en başarı oranı düşük il olduğu gözlendi.  
Eğitimde başarı sıralamasında en sonlarda olan il bu defa öğrencilerinin eğitim alamıyor oluşuyla son sıralarda yer aldı. Covid-19 tedbirleri nedeniyle, ülkemizde eğitim, uzaktan sağlandığı bu süreçte 81 ilin Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) erişim durumu Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi.
Rapora göre Türkiye’de toplam 15 milyon 190 bin 878 öğrencinin 2.4 milyonu EBA’ya hiçbir şeklide erişim gerçekleştiremedi. Kayıtlarda Güneydoğu Anadolu Bölgesi erişimde en şansız bölge olarak yer aldı. İller bazında da Şanlıurfa'nın EBA'ya erişememe durumunda ilk sırada olduğu gözlendi. 633 bin 207 öğrenci bulunan Şanlıurfa'da %56, 2 oranıyla 349 bin 380 öğrencinin EBA'ya hiç giriş yapamadığı bilgisine ulaşıldı.