Urfa ikinci sıraya yerleşti

TAKİP ET

Şanlıurfa hanehalkı büyüklüğünün en yüksek olduğu iller arasında Şırnak'tan sonra ikinci sırada yer aldı.

TÜİK, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarını inceleyerek 2018 yılı hanehalkı büyüklüğü verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Türkiye genelinde 2014 yılında 3,6 kişi olan ortalama hanehalkı büyüklüğünün azalma eğilimi göstererek 2018 yılında 3,4 kişi olduğu görüldü.

Şanlıurfa, ikinci sırada

İstatistikler incelendiğinde Şanlıurfa hanehalkı büyüklüğü sıralamasında Şırnak'tan sonra ikinci sırada yer alıyor. İllere göre incelendiğinde; 2018 yılında ortalama hanehalkı büyüklüğünün en yüksek olduğu il, 6,4 kişi ile Şırnak oldu. Şırnak ilini 5,6 kişi ile Şanlıurfa, 5,5 kişi ile Hakkari ve Batman illeri izledi. Ortalama hanehalkı büyüklüğünün en düşük olduğu iller ise 2,7 kişi ile Çanakkale, Eskişehir ve Balıkesir oldu. Bu illeri, 2,8 kişi ile Tunceli, Burdur, Edirne, Giresun ve Kırklareli illeri izledi.

 

urfa ikinci sıraya yerleşti tÜİk adrese dayalı nüfus kayıt sistemi 2018 yılı hanehalkı büyüklüğü verilerini açıkladı İstatistikler incelendiğinde Şanlıurfa hanehalkı büyüklüğü sıralamasında Şırnak an sonra ikinci sırada yer alıyor